pühapäev, 7. august 2016

Normaalne elu saabub Eestis 20 aasta pärast?

Kui Eesti iseseisvus paarkümmend aastat tagasi, siis loodeti, et Eestis saabub normaalne elu, ehk et Eesti jõuab Soome tasemele paarikümne aastaga. Nüüd on paarkümmend aastat möödas, aga Soomest ollakse veel üsna kaugel. Tõsi, Eesti pole enam päris Venemaa.

Paarkümmend aastat tagasi, vast mäletate, ei saanud autole akut ja kojamehi ööseks peale jätta, need varastati ära. Isegi raadiod, peeglid ja ilukilbid võeti ööseks ära, autod aeti tasulisse parklasse, sest vargused olid väga levinud. Auto uksi ei saanud minutikski lahti jätta, kõik kadus. Iga päev varastati üle Eesti mitukümmend autot.

Nüüd on väga palju muutunud. Vargusi on kõvasti vähemaks jäänud. Aga neid on ikka palju. Näiteks suvilasse asju talveks jätta ei saa, need lihtsalt viiakse minema. Garaaži ei saa tööriistu jätta pikemaks ajaks. Paljusid asju tuleb endaga jätkuvalt kaasas kanda. Ses mõttes ollakse Eestis normaalsest elust ikka väga kaugel.

Kunagi oli arvamus, et Eestis kestis nõukogude okupatsioon 50 aastat ning samapalju kulub sellest taastumiseks. Paistab, et sel on tõsi taga. Läheb veel paarkümmend aastat enne kui Eestis on normaalne elada.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See kõik võib muutuda, kui me iga aasta omale uusi külalisi džunglist toome. 20 aastat tagasi võis Tallinnas käies isegi suurte silmadega vahtima jääda mõnda üle lahe tulnud džunglijänkut. Milline on pilt aastal 2036?

Anonüümne ütles ...

Jah, oleks vaid neid loodreid, kriminaale ja elatisvõlglasi vähem, küll edeneks Eesti elu ka kiiremini!

Anonüümne ütles ...

See niinimetatud okupatsioon ei keelanud kellelgi väärikas ja aus inimene olemast.
Nüüdse RAHA okupatsiooni tingimustes on väärikus ja ausus kiired kaduma.
Aga ajakirjanikud ning loomeinimesed olid tolle "okupatsiooni" tingimustes igati lugupeetud ja hästi toidetud.
Mitu andekat muusikut osales aktiivselt süsteemi kukutamisel ja said autasuks kerjuse staatuse ning lõpetasid kuususetult enneaegu kastis.

Anonüümne ütles ...

Äkki eelkirjutaja ütleks, kes need muusikud olid. Kui ntx Graps, siis soovitan lugeda tema elulooraamatut. Juhul ki siis ka aru ei saa, miks tema elu lõpp oli just selline nagu oli, siis... Ka Matiise (kellest kunagi ei saanud kerjust, nagu muide ka Grapsist) viimastest aastatest on räägitud ja kirjutatud piisavalt. Tuletaks siinkohal meelde ütlemist, et iseloom - see ongi su saatus.

Anonüümne ütles ...

Miski ei ahista iseloomu tõhusamalt kui RAHA.
Kui tõsine rokkar pannakse RAHA jõuga sülti keetma, siis pole ime kui metall murdub.

Anonüümne ütles ...

Kasumip6hine riigikord on perversne ja allmaailma keskne.

Ma tean,et ma ei aidanud Inno ja Irja perekonda nende raskel hetkel...see juhtus sedasi,et ma arvasin,et see on pyye kindlaks teha minu isikut...ma ju pean olema anonyymne...aga jah tegelt on palju neid kes on ajulodevad ja panevad mind kokku mu virtuaalse eluga...

Aga ikkagi ma olen andnud endast parima Eesti elu edendamiseks...ja ma olen nyyd h2das sest mu fb kontosse h2kiti sisse...appi aidake !
Tahan arvutis sisse logida ja viskab ette selle jama :
https://www.facebook.com/checkpoint/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F

Mingi v2ljapressija n6uab Kaspirsky programmi ostmist vms.

Tahan arvutis sisse logida ja viskab ette selle jama

Lugupidamisega,
teie Brendan Sulisevvann
ja elektritsaabtasuta.blogspot.ie

Anonüümne ütles ...

Tasuta elekter vabastab sind...

Lembit Merila elektritraktor on imeline faktor...

Elagu rahayhistud ja Andro Roos on kuningas !

jne.

Teie
elektritsaabtasuta.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

Nyyd on uus link ja uus firma :
https://www.facebook.com/checkpoint/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F