neljapäev, 18. august 2016

Tere tulemast tagasi, Tiit!

Lugesin Postimehest, et Tiit Madisson on pärast kuueaastast Hispaanias elamist Eestisse tagasi kolinud. Põhjusteks igavus ja palavus. Samadel põhjustel tulime ka meie Innoga Portugalist tagasi, ainult et Tiit pidas kauem vastu kui meie :).

Suurepärane uudis! Ma ise vaikselt mõtlesingi, et temasugusel, Eesti ajaloos nii märgilise tähtsusega mehel hakkab võõral maal lihtsalt pensionäripõlve pidades varem või hiljem igav, ja juba ootasin, millal ta tagasi tuleb. Nüüd on see juhtunud ja selle üle tuleb ainult rõõmu tunda. 

Äkki saab nüüd heastatud ebaõiglus, mis lükkas Tiidu Eesti Vabariigi taastamise järgsetel aastatel poliitika perifeeriasse, nõnda et tema koha said üle võtta vanad kommunistid, kes end seejärel kohe kõige suuremate vabadusvõitlejatena esitlesid. Tegelikud vabadusvõitlejad, kes polnud pidanud paljuks oma aadete eest vangiski istuda, lükati kõrvale ja püünele ronisid inimesed, kellele pole probleem teha karjääri mistahes riigikorra ajal, ehk elukutselised karjeristid. 

Ma ei tea, kas ainult mulle tundub nii, aga isamaalisus paistab jälle moes olevat. Ja vabadusvõitlejad on jälle seksikad. Tiit ilmselt tunnetas seda ja tuli seepärast tagasi. Kuna ta tajus, et nüüd on jälle tema aeg. Ongi. Nüüd ei muud kui jälle aktiivselt politiitikasse. Sinna on just praegu hädasti vaja inimesi, kes ei räägi läbinämmutatud lausetega ja suudavad genereerida värskeid ideid. Midagi sellist, mis inimesi raputaks ja kaasa tõmbaks!

Allar Jõks tegi oma trumpiliku naljaga algust, aga siit oleks vaja edasi minna. Just nüüd on õige aeg vanadel vabadusvõitlejatel varjust välja tulla ja oma sõna sekka öelda. Kuidas Eesti peaks edasi minema, mis tooks õnne meie õuele? 

Võib-olla saab ka Eesti lõpuks oma Vaclav Haveli või Lech Walesa.

PS. Vaata Tiidu tagasituleku puhul Kohviku paremal küljel olevaid isamaalisi kõnesid, mis peetud 2009. aastal Hirvepargis!

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paar uut salmi vana hea joogilaulu pikendamiseks (4 cm)
Tiit läks minema,
Tiit läks minema,
Meie poisid nüüd ei saa poliitilist!
Refrään:: ...
Tiit tuli tagasi,
Tiit tuli tagasi,
Poisid saavad jällegi poliitilist!
Refrään::...

Anonüümne ütles ...

Ma ei viitsinud seda lõpuni lugedagi. Seal ju nii suur Savisaare ülistamine , et hakkab halb. ja siis veel Üks hoiatav näide meil juba on – Pronksiöö. Tallinnas ei märatsetud ainuüksi Pronkssõduri pärast – see oli ühe vähemuse meeleheitlik karje nõuda endale teiste inimestega samaväärset kohtlemist, samu õigusi.
Mis nende teiste inimeste kohtlemisel siis valesti oli? Et nad ei ausata meie riiki, et ei taha keelt õppida ja kas see on siis diskrimineerimine. Oma sõpruskonnast tean paljusid vene rahvusest inimesi, kes häbenesid, et nende hulgas on selliseid pätte ja kaabakaid.Pronkssõduri ära toimetamine oli ainuõige tee ja seda oleks pidanud juba palju varem tegema. Mina olen küll Antsipi üle uhke, et ta sellega hakkama sai. Rahvusraamatukogu ette selline monstrum ei oleks mitte kuidagi sobinud ja praegu on tal väga õige koht.

Margus Kiis ütles ...

Tiit Madisson on anarhist, mitte natsionalist.

Margus Kiis ütles ...

Aga mis need "uued ismaalised ideed" siis oleks? Venelased Eestist välja saata?

Velirand ütles ...

Nagu admiral Pitka. Pitka läks ka välismaale, kuid tuli 1930. aastal tagasi.

Anonüümne ütles ...

sina, va sittur kiis, oled ehtne anarhist-liberast, madisson on täielik anarhisti antipood.

Margus Kiis ütles ...

Madisson pole kunagi ühtegi riiki seedinud, seega on anarhist.

Margus Kiis ütles ...

Kuid mida ma seletan ühele Anonüümsele Argpüksile.

Anonüümne ütles ...

kuule jobu, neid inimesi on palju-palju, kes ei seedi ei padusotsialismi/-kommunismi ega padukapitalismi/-liberalismi, aga nad on väga kaugel anarhismist. tänapäevased anarhistid on kõige armetumad jätised, keda üldse ette kujutada saab, põlastusväärsed programmeeritud globalistide tööriistad. selles mõttes ongi madisson ja teised rahvuslik-konservatiivselt mõtlevad inimesed täielikud vastandid anarhistidele.

Indrek Särg ütles ...

Ma ei kiirustaks Madissoni kohe anarhistiks lahterdama. Selliseid, kes iga riigikorra juures nende puudused läbi näevad, oli ja on teisigi. Solženitsõn näiteks, kes oli pigem monarh- kui anarhist.

Indrek Särg ütles ...

Üks viga on - püüda siinset olukorda kirjeldada üksnes väliskeeltest laenatud terminitega. Seda võib teatud määrani teha, aga iga hetk peab arvestama, et kuna terminid on laenatud suurkeeltest, on ka nende "kanguskraad" teine ja ei vasta päris kohalikule olukorrale. Madisson ilmselt on rahvuslane, olemata natsionalist. Ja iseseisvuslane - olemata siiski anarhist.

Margus Kiis ütles ...

Anarhist võib olla ka rahvuslane. Madison lihtsalt ei seedi riiki kui sellist.

Margus Kiis ütles ...

Madisson pole kindlasti konservatiiv. Konservatiivile on riik ja üldse institutsioonid ning stabiilsus väga tähtsad. Madisson on eluaeg selliseid asju jälestanud. Aga noh, mingi Anonüümne Argpüks, kellel tulen ess püksi, kui keegi ta nime peaks teada saama, ei sellistest asjadest aru muidugi.
Anonüümne Argpüks -- kui sa vähegi mees oled, kirjuta mulle marguskiis75@gmail.com. Siis vaatame, kas tuleb s... püksi sul.

Indrek Särg ütles ...

Aga miks peaks Madisson sellist riiki, nagu meil 10 aastat on olnud, seedima? (Ning kas seedimise lõppsaadus ei väljenda juba niigi asja olemust ;))
Ja miks peaks olema konservatiivile tähtis mõni ennast naeruväärseks teinud institutsioon? Vaevalt leiduks konservatiivi, kes tahaks minna Taavi Rõiva valitsusse - isegi riigi stabiilsuse nimel mitte. Konservatiiv peab kõigepealt oluliseks tervet mõistust. Kui seda mingis institutsioonis pole, siis ei saa konservatiivi kohale tule ega mõõgaga.
Muide - mitu aastat vallavanema ametikohta pidanud mees vaevalt institutsioone ja riiki tervikuna jälestab. Jälestab ikka konkreetse riigi väärnähtusi ja väärtegelasi.

anonüümne argpüks-arheopterüks ütles ...

väga hea kommentaar indrekult. see on üksnes kiisi luul, et madisson on anarhist.

kusjuures kiis suutis kunagi endast üsna aruka mulje jätta ja pidasin temast teatud tema väljaütlemiste tõttu isegi lugu (delfis kunagi kommenteeris raadile rajatava eesti rahva mausoleumi teemat ja laitis ka selle projekti sel kujul maha).

aga millalgi märkasin, kuidas ta facebookis täiesti põhjendamatult ekre-t põhjas, nagu kõigile liberastidele kombeks, nii et näitas oma tõelist olemust, müüdav põhimõttelage jobu nagu pea kõik nn kulturnikud.

miks ma peaks mingile jobule kirjutama!? elagu oma luuludes edasi või tulgu välja oma vikerkaarsest mullikesest, vaadaku, mis euroopas toimub.

Anonüümne ütles ...

Miks te selle Lõunalehe lingi ära kustutasite kus Irja Savisaart 3 kuud presidendiks soovis ja pronkssõdurit ülistas. Nii tore oleks tema kahepalgelisust ka teistel lugeda.

Margus Kiis ütles ...

Kohtusin Martiniga juba eelmisel sajandil, kui purju jäi (talle piisas vähesest) kukkus Hitlerit ülistama. Juba siis selge mis tegelene on. Hiljem paistis Martin silma ona piiritu GW Bushi kiitmisega, eriti oma Terve Mõistuse Sündikaadis.
Ma ei saa aru, miks ma peaksin sellist tüüpi fännama?

Mis Madissoni puutub, siis vallavanem ongi paljudele anarhistidele kõrgeim ametikoht, mis üldse olla võiks. KOVsid anarhistid pooldavad. Nad eitavad riiki.

Anonüümne Argpüks ei julge isegi kirjutada? MOTT. Sellised on nad kõik.

Indrek Särg ütles ...

Ei mäleta GWB kiitmist Sündikaadis. Mäletan, et see onu käis Eestis külas ja pealoputusmeedia tegi pugemisrekordeid - nagu ametlik võimgi. Miks pidanuks Sündikaat alternatiivse väljaandena peavoolurida ajama?
Mul küll ei ole selge, "mis tegelane on", kui keegi purjus peaga midagi ütleb. Kaine peaga aetud jutt on Martinil igatahes selge ja enamasti arukas. Ja parlamentaarsus ei eelda ju sugugi isiku "fännamist", piisab põhimõtete toetamisest.
Loe Madissoni mõni kirjatöö läbi, saad temast paremini aru. Muide, Madisson läks Lihulasse püstitatava samba asjus tollase peaminister Partsi juurde läbi rääkima (tolle eelneval kutsel), aga Parts ei võtnud teda vastu. Kumb ikkagi kumba eitab?