pühapäev, 25. september 2016

Eestis pole ühtegi kiirteed

Väljavõte Google Maps'i veebist.

Eestis on üks asi, mis mind alati imestama paneb, eriti pärast välismaalt tulekut. Nimelt, et siin pole ühtegi kiirteed (kaardil jämedad oranžid jooned). Mitte ainumatki! Veidi kummaline, arvestades eestlaste suurt auto-armastust.

Kui kaarti vaadata, siis on lähimad kiirteed Soomes, lausa mitu, ja Leedus. Ning siis Peterburi ümbruses. Ja edasi Varssavist Berliini poole ning Gdanskisse. Rootsis on palju kiirteesid, samuti Taanis. Saksamaa on kiirteesid täis, seda tänu Adolf Hitlerile. Saksamaa majanduslikku edu seletatakse tihti korralike teedega - inimestel on lihtne kodust eemal tööl käia.

Aga Eestis. Mis põhjendab Eestis kiireede puudumist? Halb ilm? Eestil on kombeks end viimasel ajal võrrelda Lätiga, kus tõepoolest pole samuti ühtegi kiirteed. Aga näiteks Valgevenes on. Ja Ukrainas. Kui kaarti vaadata, siis Euroopa riikidest ainult Moldovas pole veel ühtegi kiirteed, peale Eesti ja Läti. Euroopa "kuldne" kolmik: Eesti, Läti ja Moldova. :)

Ahjaa, Maltal ka pole, aga see saareke on ainult veidi suurem kui Muhu.

5 kommentaari:

Marina ütles ...

Vabandust, aga mis teil kiirteega asja? Teie autoromuga pole seal nagunii midagi peale hakata milleks mõttetult haliseda?

Anonüümne ütles ...

Ja kuhu teil kiire on, Inno ja Irja?

Anonüümne ütles ...

Innokene ei saa ju seetõttu kiiresti tööle minna.

Anonüümne ütles ...

Hundisilmakesele ka enam asja pole kihutada ... vsel mõnda kausikest kinkima 8 kuu tasuta parkimise võimaldamise eest näiteks. Muide, kas vehkisite selle anuma oma lemmikkohvikust sisse enne Portugalist lahkumist, ega ometi lahkete annetajate raha selle soetamiseks ei kulutanud?

Lilleke Rohus ütles ...

Hollandis on 65 prossa pinnasest kommunikatsioonide alla - kas meie sellist Eestit ka tahaksime? Kus maad ja metsa ja lillevälju asendavad kiirteed oma üle-, maha- ja peales6itudega, teetammidega ja vajaliku teenindusriba ja turvatsooniga? Kus teeümbrus on v-arktarastatud, et loomad enam oma endistel jahimaadel liikuda ei saaks? Jne jne