reede, 30. september 2016

Kersti Kaljulaid - president ilma presidendi auta

Kohvik on olnud Marina Kaljuranna suhtes kriitiline, aga kui oleks valida, kas Marina Kaljurand või Kersti Kaljulaid, siis Marina Kaljurand on vähemasti eesti inimestele tuttav, ta on viimased aastad Eestis elanud ja töötanud ning presidendikampaania ajal terve Eestimaa läbi sõitnud, tavaliste eesti inimeste muresid kuulanud ja rõõme jaganud. Tema võitles ausalt.

Kersti Kaljulaid võitleb ebaausalt - tuleb mängu poole pealt ja kuulutab siis ennast võitjaks. Lihtsas keeles öelduna: Kersti Kaljulaid teeb sohki. Kersti Kaljulaid on valemängija. On äärmiselt irooniline, et sohitegija ja valemängija räägib eetikast ja eetilisest Eestist.

Ükskõik, kes presidendikampaaniast osa võtnust, piltlikult öeldes puhastustulest läbi käinust sobiks presidendiks. Siim Kallas, Allar Jõks, Mart Helme, Eiki Nestor, Marina Kaljurand, Mailis Reps. Nad kõik on selle ameti auga välja teeninud. Kersti Kaljulaid, kas sa tead, mida tähendab AU?

Kui Kersti Kaljulaiust saab president, siis ta ei ole mitte president, vaid valepresident. Sohipresident. Ilma presidendiauta president.