pühapäev, 25. september 2016

Mees peab tegema naisele süüa

Vanades kultuurides on tavaks, et süüa teevad mehed. Tänapäevalgi peetakse paremateks kokkadeks mehi. Miks? Sest neil on looduse poolt kaasa antud anne ja oskus süüa teha. Teha naisele süüa ajal, kui naine imetab lapsi ja ise süüa teha ei saa. See on mehe instinkt - perele süüa teha.

Laialt on levinud arvamus, et mees peab pere juurest tööl käima ja nõnda leiva lauale tooma. See on tööstusrevolutsiooni ajal tekkinud ilus müüt. Töö ei too mingit leiba lauale ja paljast leivast ei saa keegi söönuks. Mees peab olema pere juures, see on nii kogu aeg olnud. Mees peab peret kaitsma ja toitma. Vanad inimasumid olid jõgede ja järvede ääres, sest toit oli sealsamas käeulatuses. Mees astus paar sammu, püüdis kala ja tegi perele süüa. Vaadake kasvõi metsikuid gorillasid - pere on kogu aeg koos, keegi ei käi kuskil "ära". Kui pikemaks ära jäädakse, siis tuleb uus isane, võtab perekonna üle ja läheb oma teed.

Kui mees käib pikalt ära, siis võib imetav naine koos väikeste lastega hukkuda. Või lihtsalt kaduma minna. Kui mehed oleks niimoodi pere juurest ära käinud nagu seda praegu tehakse, siis oleks inimkond juba ammu hukkunud.