laupäev, 24. september 2016

Mõnus sügis!



Sain vist Portugalis päikesemürgituse, sest ma armastan neid sügispäevi, mil päikest pole üldse näha. Näiteks nagu täna. Nii mõnus on panna selga oma soe, paks, villane mantel, mille ostsin Portugalist ühest väikesest ärist äärelinnas, ja jalutada poodi. Sahistada kinganinadega tuju hetkega heaks tegevates kollastes lehtedes. Tõmmata ninaga õhku, milles on kübeke suitsu, kübeke kõdu ja isegi grammike talvist kargust.

Nii, nii mõnus. Eelmisel aastal läksime ju juba viiendal oktoobril ära, nii et see lehtede pillerkaar jäi meil nägemata. Samuti härmatis porilompidel, jääkirme akendel, pehme lumesadu ja lörts. Lörtsi olen alati vihanud, aga näe, Portugalis tuli selle järele hirmus igatsus. Sel aastal ma ootan lörtsi. Saaks lörtsi sees sumbata! Naljakas, mida kümme kuud soojal maal elamine sinuga teeb. Noh, ja lumesadu ootan muidugi eriti-eriti. Sel aastal ma olen nagu laps, kes näeb esimest korda lumesadu. Nagu Roosi, sest tema ei olegi ju veel õieti lund näinud. Ta sündis 2014. aasta 18. novembril, aga oli oma elu esimeste lumede aegu veel nii väike, et vaevalt tal neist midagi meelde jäi. Portugalis aga talvel üldse lund pole, nii et sel aastal teeb Roosi lumemaagiaga esimest korda tutvust.

Selliste ilmadega nagu praegu on tore pärast jalutuskäiku endale suur kann teed teha. Minu lemmik on roheline jasmiinitee. Keedan seda endale hästi suure kannu, poen teki alla, vaatan lemmikseriaali ja joon aeglase mõnuga.

Siis on veel tore kodu kaunistada. Minul näiteks tuli tuju kleepida köögi seintele eredavärvilisi liblikaid. Paar päeva tagasi ostsime Innoga vannitoa vanade ja juba luitunud mattide asemele uued tibukollased. Ja palju rõõmsam sai. Harmoneeruvad hästi Roosi vannipartidega :).

Hea, hea on olla. Kodus on hea olla. Vaadata, kuidas lapsed naeravad, kilkavad ja müravad. Nii tore, et Roosil on õde. Selline hästi heatahtlik ja õrn, armas õde. Tore, et issi on kodus. Et tuba on soe (veel ei köeta, aga meil on elektriradiaator sees), et palju maitsvat sööki on kappides. Eile tegi issi kalkunit riisi ja Uncle Bens'i kastmega. Lisas hästi palju ananassi. Seda sõime eile ja jätkub veel tänasekski.

Mõnusat sügise algust teilegi!

Siin Roosi lustakad vannitoapardid:

Kommentaare ei ole: