pühapäev, 25. september 2016

Mulle meeldib rohkem Malluka saade :)


Mallukas (Mariann Treimann) teeb järgi Evelini saadet, juutuubi veebist.

Minu meelest teeb Mallukas väga hästi järgi Evelini saadet. Irja siin kirjutas, et Evelini saade on tipp-topp, aga minu meelest on see saade kergelt creepy. Selline surmavari käib justkui läbi saate. Ses mõttes ei tohiks värskelt lahutatud naist lasta kohe meelelahutussaadet tegema, et tal on endal masendusmeeleolu, surmamõtted ja see kumab kogu saatest läbi.

Konkreetselt viimane saade, mis oli erivajadusega lastest, oli kantud samasugusest negatiivsest meeleolust nagu Tiina Kangro tegi kunagi Puutepunkti saadet. Üks suur hala ja hädaldamine. Umbes nii, et kuidas küll vanemad saavad erivajadusega lapsega ise hakkama ja miks neid lapsi juba ruttu kuhugi ära ei anta. Või nagu Kangro saatest välja tuli - kui raha pole, siis ei saagi kuhugi anda ja vanematel pole muud teha kui nöör kaela panna. Või umbes nii.

No mida?! Miks peaks lapse kuhugi ära andma üldse?! Peaks hoopis toetama mõtet, et igaüks saab hakkama, nagu on meeleolu Margus Saare juhitavas uues saates erivajadusega inimestest. Just optimismi peaks süstima, mitte negatiivsust. Või pakkuma vähemalt mingeid lahendusi välja.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nõus, mallukat ei passi, ju pole tüüpiline eestlane, aga Evelini saadet alates teisest saatest enam ei vaadanud, raisakotka saade ja nokitakse vaid negatiivsust täis teemasid.

Anonüümne ütles ...

Muidugi meeldib Malluka saade, Evelin tabas oma saatega teid valusasse kohta, tehes intervjuu perega, kes oma angelmanni-lapsukesegs erinevalt teist on TEGELENUD ja sellega lapse elukvaliteeti oluliselt parendanud.

Anonüümne ütles ...

Kui te ei näinud opimismi selles, et ka tõsise puudega last on pühendunult asjaga tegeledes tugevalt edasi arendada, võimaldamaks talle väärikamat elu, siis olete te umbelollid või lihtsalt pimedad.