kolmapäev, 28. september 2016

Mustkunstniku mütsist välja võetud Kaljulaidi presidendiks valimine solvaks eesti rahvast

Kui Brüsseli euroametnik Kersti Kaljulaid nüüd tõepoolest kiirkorras presidendiks peaks valitama, siis on see Eesti rahvale näkku sülitamine. Sellega antakse mõista, et president ei ole rahva isa ega ema, vaid lihtsalt üks suvaline ametnik. Ehk riigikogulased võivad ükskõik millise persooni riigipeaks upitada, kui nad selles ainult kokku lepivad. Sitta presidendi visioonist ja maailmavaatest! Neil pole mitte mingisugust tähtsust.

Sel juhul tekib küsimus, milleks kogu see presidendikampaania üldse. Mille käigus peeti maha hulgaliselt debatte ja hekseldati kandidaadid nii põhjalikult läbi kui üldse sai. Siim Kallas, Allar Jõks, Mailis Reps, Eiki Nestor, Marina Kaljurand ja Mart Helme pidid aru andma oma elu kõikide üksikasjade kohta, pilbast ei jäänud ka pilpa peale. Isegi nende abikaasad ja elukaaslased võeti läbi. Mis peamine - sellega, et nad niimoodi rahvale nii televiisori vahendusel kui igas Eesti nurgas aru andma pidid, sooritasid nad justkui küpsuseksami ja said sellest tegelikult ka kõik läbi. Üle hulga aja oli Eestil tervelt kuus väärikat presidendikandidaati ja kõik nad oleksid olnud presidendiks saamiseks valmis.

Ja nüüd võetakse justkui mustkunstniku mütsist välja euroametnik Kaljulaid. Ja öeldakse, et just tema on Eestile kõige parem president. Ilma et ta oleks pidanud vastama saatejuhtide küsimustele, suhtlema maainimestega Eesti kõige kaugemates nurkades, tutvustama oma abikaasat. Ab-surd-ne!!!

Kuna tegemist on sedavõrd kaua Eestist eemal olnud inimesega, keda rahvas ei tunne, siis on hädavajalik, et ta end rahvale lähemalt tutvustaks. Kas ta on üldse suuteline maainimestega ühist keelt leidma? Või vähemusrahvustega?

Praegu teame Kaljulaiu kohta ainult seda, et ta on tubli euroametnik. See, et teatud arv Riigikogu liikmeid teda otseselt ei vihka, ei anna talle presidendiametiks mitte mingisugust credibility't.

Vaja on rohkem kandidaate. Ja neid meil ju on - Ülle Madise, kes on õiguskantslerina väga hästi hakkama saanud. Legendaarne Marju Lauristin. Vahepeal kerkis üles Jaak Jõerüüt, aga miks mitte Jaan Kaplinski, Mihkel Mutt? Või Andrus Kivirähk? Kivirähk oleks minu meelest väga hea kandidaat ja te vaid kujutage ette, milliseid presidendikõnesid sealt tuleks!

32 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja, me saime juba aru, et sulle Kaljulaid ei meeldi. Liiga tark ja edukas su meelest, rinnad ka ühepikkused.
Aga siin kigisemise asemel parem kammi juuksed, pese nägu ja tee Innokesele söök valmis kui ta linnapealt tuleb.

Marina ütles ...

Mind küll ei solvaks, miks sa oma arvamust kogu rahva arvamusena esitleda püüad?

Kõige rohkem tundub sind Innoga häirivat, et teil ei õnnestu selle tubli inimese kohta kusagilt mingit komprat leida. Tuli teile ootamatult, isegi oma lollakat "intervjuud presidendikandidaadiga" ei jõudnud valmis teha. Kuhu see kõlbab, eksole.

Aga soovitan teil räuskamise asemel hoopis Roosi potile õpetada ja Juuliga taastusravisse minna. Need on asjad, mida teie mõjutada saate.

Anonüümne ütles ...

Ilmselt on tegu tubli inimesega, kui need kaks siin blogis teda mustata püüavad.

Anonüümne ütles ...

Mang ka ennustas, et saame naispresidendi. ükskõik kes, peaasi et mitte Siim.

Mimm ütles ...

Tegelikult on Irjal (kuigi Irja, sa ei meeldi mulle). Kaljulaid on jänes kaabus mitte president. See presidendivalimistekammajaa tegelikult on täielik peegelpilt Eestis toimuvast, eestlaste idenditeedist - me oleme süüdimatud, saamatud ja igati väärt seda jobu (loe:edukat naisterahvast), sest seda päris ausat ja südamlikku Eesti asja ajada on ju niiiiiiii naiivne.

Mimm ütles ...

Jumal müristas. Ei saa kirjutada väljagi, et tegelikult on Irjal siinkohal õigus.

Anonüümne ütles ...

Jõksi puhul võeti küll läbi, et miks ta abielus pole. Nüüd tuleb neiupõlvenimega Kaljulaid, kes ilmselgelt pereväärtustest pidagi ei pea. Kes ta üldse on?

Virsik ütles ...

Pean siinkohal Irjaga nõustuma. Kaljulaid on nagu mutiaugust välja tõmmatud tundmatu ussike, kellest suurem osa eesti rahvast suurt midagi ei tea. Kuidagi halva maigu jätab kogu see valimiste värk. Teisalt nõustun ka Marinaga- selle asemel, et siin hoolega inimesi arvustada, võiksite lastega tegeleda :) Roosi on nüüd küll juba sealmaal oma vanusega, et potitreening oleks asjakohane. Samuti ootan teateid Juuli taastusravi kohta ja tema käekäik huvitab ikka oluliselt rohkem, kui kellegi Kaljulaidi tegemised.

Marina ütles ...

Lai avalikkus ehk tõesti Kaljulaidi ei tunne, küll aga on ta hästi tuttav kitsamas, nt tahandusringkonnas. Ega siis president ei pea olema mingi kloun, kes internetis oma elu viimast kui detaili kajastab ja kellega kõik on saunas viina visanud.

LPR ütles ...

Inglise keeles kõnelejad saavad higistada selle nime hääldamisega.

Anonüümne ütles ...

Pole hullu - hiljemalt esmaspäevaks on temast saanud absoluutne lemmik ja rahva ema ning nädalavahetusel läbi viidud uuringud näitavad ca 85 % populaarsust, katsugu siis Riigikogu veel vastu vaielda...

Miumiu ütles ...

Kuidas Juulil taastusravis läheb? Millised teenused teile üldse määrati? Füsio? tegevusteraapia? logopeed?

Margus Kiis ütles ...

KK on hea näide, kuidas IRL suudab omi inimesi igale poole toppida.

Irja ütles ...

Saab siis näha, kas see toppimine õnnestub või mitte. Loodetavasti esitatakse mõni kandidaat ikka veel.

Anonüümne ütles ...

Olen Kaljulaiuga kunagi tööalaselt kokku puutunud ja pean ütlema, et jättis ülihea mulje. Ma olen töö tõttu (ajakirjanik) põgusalt kohtunud ikka väga paljude inimestega, aga tema jäi meelde. Ma ei mäleta, millest me rääkisime, aga mäletan, et oli kena, arukas, rahulik inimene. Mul on küll väga hea meel, kui tema saab presidendiks. Küll ta tuntuks saab. Missiis, et pole abielus. Vahet seal on! Ilves ka polnud alguses abielus, aga abiellus Eveliniga, kui presidendiks sai ja näe, isegi kaks korda abiellus selle töö ajal. Lahutas ka ju vahepeal.
Nagu keegi eespool märkis, siis Innole tõesti peaks tema peremudel olema just eeskujuks ja tema heietuste kinnituseks: nimelt seal on isa kodune ja ema töötab. Inno ju räägib, et isad peavad olema väikeste lastega kodus. Nüüd siis ongi kohe vabariigi esipaar selline. Kaljulaid muide teeb oma perele suure ohverduse, kui ta kontrollikojast ära tuleb. Te lugege artiklit, kus ta nimetab ajakirjanikule oma kuupalga. See oli väga suur Eesti mõistes juba 5 aastat tagasi, kui see artikkel ilmus. Eestis hakkab ta mitu korda vähem saama. Samas on täna lugeda, mitu uut korterit on ta ostnud Tallinnasse - raha on investeeritud kinnisvarasse ja ilmselt elavad neis korterites ka tema täiskasvanud lapsed eelmisest kooselust. Tubli ema!

Irja ütles ...

Juulile määrati need kõik. Pisut kannatust. Varsti hakkame käima ja anname siis ka põhjaliku ülevaate.

Irja ütles ...

Kaljulaiu osas - aga kus see isa siis on? Miks Kaljulaid seda tublit meest ei tutvusta? Rahval on ju ometi õigus teada, kellest saab riigi first lad, kui Bill Clintonit tsiteerida.

Kulles ütles ...

Miks sa nii nilbelt õel oled, Irja? Kas Inno jättiski maha, nagu räägitakse ja nüüd valad oma valu Kaljulaiu mehe peale välja?

Anonüümne ütles ...

Inno olevat marki vahetanud, uus tšikk pole enam blondide seast ja on pisut peetud välimusega. Ega Innol enam väga valida pole, second hand-mehest on saanud dumpyard-räbal.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on ka Irja tumeda peaga, mitte blond. Ah et uus on siis veel peetuma välimusega? Nojah, iga pada leiab kaane. Ei tea, kas teevad pressika ka varsti sel teemal? Igatahes on oodata Uusi raamatuid ja blogisissekandeid Irja tupeseen ja Inno haisevad jalad.

ann ütles ...

Valimiskord on nagu on, president on erakondlaste valitav inimene, vahet pole, kas nad siis lepivad enne kokku või mitte. Igasugu "rahva ema" ja "rahva isa" (Mis olid enamuse toetusprotsendid rahva hulgas? Väga pisikesed!) on lihtsalt juurdemõeldud emotsionaalne vaht, ei muud.

Aga ajakava on küll imelik. Kui esimese satsi kandidaatidel oli aega maa ja ilm, tehti igasugu uhkeid Kersna saateid, näopiltidega busse, mis vurasid mööda maakohti jms. - siis teise satsi kandidaadil või kandidaatidel POLE AEGA suurt midagi teha - ajavahemik valimiskogust uue riigikoguni on ju lühike!

Võibolla tahaksid teise satsi omad kah maakohti mööda sõita, ridamisi igasugu saadetes osaleda? Saaksid kah ehk rahvale samasugusteks "superstaarideks" nagu nood esimesed? Kuidas saab neid süüdistada, et "ei tahagi rahvale ennast tutvustada" , "kuskit kübarast tõmmati välja", "miks pole maarahvaga rääkinud" - kui neile pole aegagi antud?!? Jooksu pealt peavad kõike tegema...

PS. maal elava inimesena paneb see maainimesega rääkimise rõhutamine muigama, et miks just maakale rõhutakse, linnakad tahaks ka äkki rääkimist v nii...

LPR ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

IRJALE, Kaljulaiu isa on surnud.

Inno ütles ...

Irja mõtles laste isa. :)

Anonüümne ütles ...

Marina on ikka eriline karaljevna siin.Kamandab millal keegi tuleb potile treenida ja kes kellele peab meeldima

Anonüümne ütles ...

Teibi anonüümne võttis järgmise ette keda näägutada.Kas sul juba küll ei saa?Kommenteeri teemat, aga mitte kommijaid.

Marina ütles ...

Las säutsub, kui tal sest kergem hakkab.

Anonüümne ütles ...

21.27 kaua ilma kepita oled olnud?Kraabid küüntega seina juba?

Marina ütles ...

Kui minuga räägid, siis ma veel nii noor, et kõndimisel abivahendeid ei kasuta.

Alice ütles ...

Püha müristus kuidas üks inimene võib ikka õel olla.Vist on rästiku käest hammustada saanud.

Anonüümne ütles ...

Ieva laste isa on surnud,mitte Kaljuranna.

Anonüümne ütles ...

Vaadake intervjuud pealtnägijas, saate vastuse Kaljulaiu perekonna kohta