teisipäev, 20. september 2016

Rannamäe lõi jalust maha viirus?

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Aarne Rannamäe kohta on spekuleeritud, mis siis mehele saatuslikuks sai. Õhtuleht kirjutab, et viirushaigused on tänavu üsna varajased. Pole imestada, sest suvi oli Eestis üsna kehvake, mistõttu said inimesed koguda vähe D-vitamiini, seda päikse mõjul nahas tekkivat looduslikku immuunsuse tugevdajat.

Väga tõenäoline, et mees sai infarkti, kuna käis haigena tööl. See on Eestis tavaline, sest haigekassa ülisitt rahaline seis ei võimalda inimestele korvata esimesi haiguspäevi. Sageli on aga esimesed päevad just otsustavad. Inimesed käivad haigena tööl, tapavad oma südant ja nakatavad teisi.

Muidu on viirushaigusega enesetunne üpris sitt, mis ei võimalda voodistki tõusta. Aga apteegis, isegi tavalises toidupoes müüakse nn gripiravimeid ibuprofeeni ja paratsetamooli põhjal, mis pole tegelikkuses mingid ravimid, vaid kõige labasemad uimastid. Mis petavad aju ära ja ei lase inimesel tunda kehva enesetunnet. Paljud võtavad selliseid preparaate, et oleks võimalik haigena tööl käia. Ja siis pole ime, et inimesed üksteise järel lihtsalt kokku kukuvad. Sest süda ei pea koormusele vastu.

Hädakorral võib neid preparaate anda lastele, et kõrget palavikku alla saada, või valuvaigistina näiteks päevade või hambavalu korral, aga neid ei tohiks mingil juhul võtta täiskasvanud selleks, et tööl käia.

Arstid pööravad ainult tähelepanu kehakaalule, aga palju ohtlikumad tervisele on ibuprofeen ja paratsetamool ning nende ainete sisaldusega preparaadid. Need on selged inimesetapjad, aga millegipärast neid müüakse ja isegi reklaamitakse.

NB! Viirused ei tapa inimest, vaid nn ravimid, mida võetakse viiruste tõrjeks.

6 kommentaari:

Alice ütles ...

DR Inno annab nõu mida päevade ajal võtta. :D

Reet ütles ...

Mismoodi on pratsetamool inimese tapja? Kui sa pidasid silmas yleannustamise korral, siis seda on enamik ravimeid...Ja mismoodi viirus ei tapa, aga viiruse ravim tapab inimest?

lõpp on algus ütles ...


selge on see, et paljud ravimid teevad elamise talutavaks, mitte ei ravi haigust.
vastasel juhul kaoks ravimitööstuse mõte sootuks.

ma lihtsalt imestan ja imestan seda lahmivat stiili ja arvamusavaldusi. ausõna kohe.

Rannamäe nime kasutamine autori poolt on siinkohal inetu ja kohatu.

IjaI stiilis on puudu veel lause: raudselt sai ta lapsena vähe rinda.
(see oli minu poolt inetu)

lõpp on algus ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Inno ütles ...

Paratsetamool tapab, sest võimaldab haigena tööd teha.

Margus Kiis ütles ...

Rannamäel oli tromb kopsus, s.t tõenäoliselt tehti talle südame veresoonte õõnestamist enne. Kerge op aga salaohtlik. Või sai mingeid lupjumisvastaseid ravimeid. Tükid võivad liikvele minna.