neljapäev, 29. september 2016

Rene Maksimovski isa oli Punaarmees

Väljavõte memento kodukalt.

Memento kodukalt selgub, et Rene Maksimovski isa Nektari oli sõja ajal Punaarmees Eesti korpuses. Nektaril oli 7 klassi haridust, hiljem töötas Tallinna Tööstuskaubastu elektrikuna.

Rahvuseks on Nektaril märgitud eestlane.

10 kommentaari:

Alias ütles ...

Inno on nagu kodutu näljane peni, nii kui mingit närimata konti(inimest) märkab, kukub kahe suupoolega järama kohe.

Anonüümne ütles ...

Peaasi, et ei peaks Roosit potil käima õpetama ja Juuliga rehabilitatsiooniplaani täitma (juhul kui see peaks olemas olema). Kuigi mis sest viimasest, esiteks on armastavad issi-emme asjaga nagunii hiljaks jäänud, teiseks peabki laps arenema "omas tempos" ja kolmandaks ei asenda miski elamusi, mida raske puudega laps ammutab lennujaamadest. Nii et puuri ja uuri aga edasi, tuhnur, ila rinnakarvadesse tilkumas, oh neid "paljastusi", mida sealt veel tulemas. Vahet pole, kas käivad õige või vale isiku kohta, "uuriv ajakirjanik" tegutseb!

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kes oli Innu isa ?

Helen ütles ...

Minu arust võiks nii palju taipu küll olla, et aimata, et kui tegu on venepärase nimega "eestlasega", kes elab Petserimaal, siis on ta lihtsalt setu. Setumaal elab tänapäevalgi väga palju setusid/setosid, kel on venepärane perekonnanimi (vanasti ka venepärane eesnimi), aga kes on setud (ja tänapäevases mõistes on neil nn topeltidentiteet, st nad on sama palju eestlased kui sina). Mis sa torgid, venelane ja venelane. Muudkui vaja torkida. Nimi ei tee meest. Ja vene nimi ei tähenda alati venelast.

Helen ütles ...

Lisan veel, et ka tänapäeva rahvaloendusel ei saa oma rahvuseks märkida 'seto'. Valida on kas eetslase või venelase vahel. See võis nii olla ka toona, ja sel juhul valisid setod pigem eestlaseks olemise, olgu neil missugune tahes.

Anonüümne ütles ...

Inno isa oli joodik ja naisepeksja, Inno ise on kirjutanud. Kusjuures vana on siiani elus veel.

Anonüümne ütles ...

Punaarmee lõpetas räpase sõja ning sellest ajast saadik oleme saanud rahus elada.
Irja isa andis oma panuse, et sõja lõppu natukegi pikendada.

Anonüümne ütles ...

Kõik haritud inimesed teavad, kuidas II Maailmasõja ajal eesti mehed mõlemale poole rindejoont sattusid sõltuvalt sünniaastast. See ei olenud meie sõda.

Anonüümne ütles ...

Aga kas Innu oli Punaarmees või koos Irja isaga metsavend ?

Kris54 ütles ...

Inno nimetab Georgi-Rene Maksimovskit millegipärast venelaseks, kuigi just sellest samast väljavõttest, kus ta isa Nektari mobiliseeriti Punaarmee TÖÖPATALJONI on näha, et ta isa oli eestlane.