neljapäev, 8. september 2016

Savisaar asus minult raha välja pressima

Sain täna Toomas Lepalt (Savisaare lakeilt) sellise kirja:

Tere,

On endiselt lahendamata 2000 euro saatus, mille Tallinna TV Teile saatis.

Olete loobunud Tallinna TV ettepanekust osaleda Savisaare protsessi kajastavas telesaates, mis andnuks võimaluse selle võla kustutada.


Anname teile kümme päeva aega, et oma otsuse üle järele mõelda.

Kui te siiski telesaates osalemisest loobute, on Tallinna TV sunnitud kohtusse pöörduma, et teilt see 200 eurot välja nõuda. 

Lisanduvad kohtukulud.

Andke palun oma otsusest kiiremas korras teada.

Terv.

Toomas Lepp


Et siis nõnda. Kõige suuremad rahva tagant varastajad on asunud nüüd siis ka väljapressimise teele. Minu vastus on järgmine: enne käin kasvõi kogu järelejäänud elu Toidupangas, aga sellisele väljapressimisele ei allu. Minu pärast algatage kasvõi kakskümmend kohtuasja.

Üha enam tundub mulle, et Savisaare suhtes on menetlust alustatud asja pärast. Ja ma saan nüüd täielikult aru Kadri Simsonist, Mailis Repsist ja Jüri Ratasest, kes Keskerakonda meeleheitlikult päästa püüavad. Jõudu neile!

PS. Alles nüüd märkasin,  et kirja ühes lõigus räägib Lepp 2000st ja teises 200st eurost :).

PPS. Kes ei tea, millest jutt, siis lugu lühidalt järgmine - selle aasta veebruaris, kui veel Portugalis olime, helistas mulle Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja rääkis, et Tallinna TV ehk tema tahab teha seriaali Savisaare protsessist ja et mina võiksin seal mängida prokuröri. Kas ma olen nõus. Ütlesin, et kaalun asja, aga meil ei ole raha, et Eestisse lendamise pileteid osta. Savisaar ütles, et räägib Lepaga, aga piletid on sama hästi kui olemas.

Seejärel võttis minuga ühendust Lepp, kes ütles, et Savisaar tahab seriaali teha ja käskis mulle saata 2000 eurot. Mingit lepingut ma temaga ei sõlminud, ka ei seadnud ta raha ülekandmiseks mingeid tingimusi. Mõne päeva pärast laekus mu arvele 2000 eurot. Keskerakond on meid ka varem rahaliselt toetanud ja palju suuremate summadega, nii võtsime selle raha rõõmuga vastu.

Kuna lapsed jäid lendamise eelsel päeval haigeks, siis otsustasime mitte lennata. Andsin sellest ka Tallinna TVle teada ja küsisin, kas filmimist oleks võimalik edasi lükata. Vastati ei. Lepp ütles, et võin raha endale jätta. Tagasi nõudma asus ta seda siis, kui jätsin Juuli haiguse ajal Savisaarele Kesknädalasse kaks artiklit kirjutamata. Mis näitab minu meelest väga hästi, kelle eest Savisaare juhitud Keskerakond tegelikult seisab - ainult Savisaare enda huvide eest. Ilmselt on Savisaarel näpud põhjas, Pettai nõuab ju nüüd ka lubadustest kinni pidamist, ja ka väljapressimine tundub nüüd igati okei tegevus. Mõistagi ei tee ta seda ise, vaid andis käsu oma lakeile Toomas Lepale.