neljapäev, 15. september 2016

Teine töötukassa visiit, väga positiivne üllatus

Tõmbasin täna töötukassa karjäärinõustamisel lõpuks sellise kaardi. Mida see võiks küll tähendada?

Tunnistan ausalt, mul polnud töötukassasse erilist usku. Eile kohtudes oma konsultandiga selgus, et minu CV polnud suurem asi ja et mulle polnud midagi erilist pakkuda ning et ma peaks ise aktiivsem otsija olema. Aga ma annan endale aru, et ega midagi otsida pole. Praegu on meediaturul murrangulised ajad, kus tugevad ja kogenud spetsialistid lastakse lahti ning asemele võetakse noored keskkoolist tulnud inimesed, kes elavad vanemate juures ja kelle nõudmised on minimaalsed. Midagi pole teha, see on aja märk. Uuel facebooki ajastul on ajakirjandusest on saanud samasugune suure kaadri voolavusega hüppelaud nagu restorani ettekandjad või midagi taolist. Kus puutud kokku huvitavate inimestega, sobitad tutvusi, et äkki näkkab kuskil midagi tõsist.

Ma olin juba leppinud sellega, et mind, kõrgelt haritud spetsialisti ootab tulevikus labidatöö ning ma pean seda vihaga elu lõpuni tegema. Konsultant pakkus mulle tänaseks karjäärinõustaja aega ja ma võtsin selle ükskõikselt vastu. No proovin ära, sest hullemaks enam asi minna ei saa!

Aga võta näpust! Tänane karjäärinõustamine pani mu silmad jälle põlema. See süstis optimismi. Tuleb välja, et kõik pole veel kadunud ja töötukassa võib mulle suureks abiks olla, seda just koolituste osas. Et ma võiks end täiendada ja midagi täiesti uut teha. Millele olin mõelnud, aga mis on seni jäänud just koolituste taha. Millel oleks perspektiivi. Ma ei hakka siin täpsemalt lahti kirjutama, mis see on, aga ma arvan, et see tagaks äraelamise vähemalt ühele perele.

Lõpuks lasi karjäärinõustaja mul valida ühe kaardi, mille tagaküljelt vaatas vastu selline pilt nagu siin üleval. Ma juba mõtlesin õudusega, et kas tõesti pean varsti jälle suure rahaga kokku puutuma. Ja enne seda mõned inimesed vagaseks tegema, kes on kirstu kõrval maas ja keda pildil näha pole. Aga nõustaja ütles, et see kirst üksikul saarel võib tähendada uute, veel avastamata võimaluste kasutamist.

Aga võibolla tõesti, kui kõik oma oskused ja kogemused mängu panen, ning üht-teist juurde õpin, siis võib sellest sündida midagi väga vahvat. Kõik pole veel kadunud. Ma pole töötukassat enda jaoks veel maha kandnud.