esmaspäev, 19. september 2016

Tulevikus peab inimene end ise ravima ja elu lõpuni töötama

Eesti haigekassa on pankrotis ja ei suuda enam haigeid aidata, väljavõte Õhtulehe veebist.

Inimesed Eestis peavad olema valmis selleks, et tulevikus peavad nad end ise ravima ning töötama kuni surmani. Praegune ravikindlustuse ja pensionisüsteem on püramiidskeem, mis kukub kokku, kui panustajaid jääb vähemaks kui saajaid.

Need skeemid loodi siis, kui noori oli rohkem kui vanu, panustajaid oli rohkem kui saajaid. Nüüd aga, kus sündivus kukub kivina ning noori jääb üha vähemaks, väheneb kiiresti panustajate arv, mistõttu saajatel tuleb varsti suu puhtaks pühkida. Aga sellest pole midagi hullu, nagu märkis juba mitu tuhat aastat tagasi Hippokrates, on inimese parim rohi tema toit. Inimene saab toiduvalikuga end väga hästi ise ravida, selleks pole arste ega haiglaid vaja. Erandiks on erakorraline meditsiin õnnetuste ja traumade puhul.

Pensioniga on sama lugu: praegused 20-50-aastased ei hakka mitte kunagi pensioni saama. Neil tuleb valida selline eriala ja töö, millega nad saaksid elu lõpuni hakkama. Õnneks teevad praegu juba raskemaid töid robotid. Ka kodused tööd nagu pesu- ja nõudepesemine ning tubade koristamine on mehhaniseeritud.

3 kommentaari:

Ann ütles ...

Inno on ju meil kõige eeskujulikum sotsmaksu maksja. Oi vabandust, su endine ülemus jättis maksmata ja sina ei märkand.

Margus Kiis ütles ...

Tahaks näha poliitikut, kes pensionid ära kaotab. Seda saab teha vaid vägivaldselt, sõjaväe toel võimule saanud diktaator.

Inno ütles ...

See juhtub lihtsalt vaikselt, nii et keegi tähelegi ei pane, nii nagu kõik muud asjad.