teisipäev, 6. september 2016

USA on siiski valmis kasutama tuumarelva esimesena

Väljavõte New York Timesi veebist.

Kui seni võis aru saada, et USA esimesena tuumarelva ei kasuta, mis muutis näiteks Balti riikide kaitsmise väga problemaatiliseks, siis nüüd ollakse valmis sellest põhimõttest loobuma, kirjutab New York Times.

Ehk siis: kui Venemaa peaks Eestit ründama, võib USA heita tuumapommi Moskva peale, piltlikult öeldes. Mis on juba täitsa asjalik plaan.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

IRJA ja INNO, MIKS TE KOMMENTAARIUMI TAASAVASITE???

Anonüümne ütles ...

"võib USA heita tuumapommi Moskva peale, piltlikult öeldes. Mis on juba täitsa asjalik plaan."
MAKE LOVE, NOT WAR!
Teine tuumapomm Ingridi pihta ja kolmas Keskerakonna kontorisse - mis nad siis küsivad raha tagasi.

Inno ütles ...

Õige, agressor peab teadma, et kui tuleb armastust hävitama, saab vastu nina.

Anonüümne ütles ...

Nojaa, aga eestlased surevad selles sõjas nagunii, polegi tähtis, kas tuumapommiga või ilma. Samas, ega keegi pole surematu ka rahuajal.

Inno ütles ...

50 aastat tagasi valmistusid eestlased välismaal samuti selleks, et kodueestlastest midagi alles ei jää. Aga jäi ja päris palju.

Anonüümne ütles ...

Usa agressor on ennetavalt juba tuumapomme tsiviilisikutele pähe visanud.
Sellest on järeldused tehtud ja teist korda enam puhtalt ei pääse.

mkiis ütles ...

Väga retro, 70 aastat vana idee, tegelikult võimatu, sest Moskva on kindlasti selliste rünnakute eest korralikult kaitstud. Pealegi, tuumapomm ei tee kivilinnadega suurt midagi. Hiroshima valiti omal ajal välja kui puust linn, kus lööklaine tegi efektselt puhta töö. Juba Nagasaki näitas, et moodsa linna kahjustused on väikesed. Nagasakis sai palju inimesi surma, kuna pomm tuli ootamatult (sihtmärk vahetati välja viimasel hetkel) ja palju inimesi oli tänaval. Hooned jäid enamasti terveks.

Anonüümne ütles ...

Hea, et USAl on mingi plaan eestlaste kaitsmiseks.

Anonüümne ütles ...

Juba sellised väljaütlemised iseenesest näitavad, et sõda kipub vägisi ligi olema. Eestlastel pole sellest mitte midagi võita kumbagi pidi.
Naiivsed idealistid.

Inno ütles ...

Sõda käibki juba, kes veel tähele pole pannud, külm sõda. Aga seekord pole Eesti passiivne kõrvaltvaataja, vaid suisa eesliinil, nagu kunagi oli Saksamaa. Kui siin õigesti asju ajada, võib selle pealt isegi teenida, näiteks USA sõduritele teenuseid pakkudes. Saksamaad aitasid nad päris kõvasti edasi, ja mitte ainult DNA-ga. :)