reede, 2. september 2016

Uus naiste mäss Reformierakonnas

Väljavõte Postimehe veebist.

Reformierakond erineb ses mõttes Keskerakonnast, et kui Keskerakonnas Savisaar ikka edutab naisi, või vähemalt neid, kes talle ohtu ei kujuta, aga ikka edutab, siis Reformierakonnas käib süsteemne naiste tasalülitamine.

Praegu on Reformierakonnas käimas järjekordne naiste tasalülitamise operatsioon, kus rahva lemmikult Marina Kaljurannalt võeti võimalus presidendiks kandideerida. Ning teda toetanud naisi nagu Liina Kersna pekstakse kõvasti. Naiste peksmisele järgneb naiste mäss, mis halastamatult maha surutakse.

Kaljurand ja Kersna pole kaugeltki esimesed, keda pekstakse. Kunagi oli erakonnas selline tegelane nagu Valve Kirsipuu - Reformi hüüdlause oli koguni, et Meil on Kallas ja meil on Kirsipuu. Nüüd kandideerib Kallas presidendiks, aga kus on Kirsipuu?

Siis oli väga lootustandev poliitik erakonnas Signe Kivi. Sündinud talent, kes võiks täna vabalt presidendiks kandideerida. Aga kus ta on, palun?! Meenub mingi segadus seoses Kulkaga, kui Kivi oli kultuuriminister - kui panete tähele, siis teda sunniti siis ametit maha panema, aga hiljem igasugu koerustega vahele jäänud meestelt seda ei nõutud.

Siis Ivi Eenmaa, kes oli samuti lootustandev, tõusis Tallinna linnapeaks, kui järsku enam ei olnud ja ta sokutati kuhugi Võrru ning kadus pärast seda suurelt areenilt. Või noor aktiivne naine Maret Maripuu. Samuti kadus vaikselt. Või sunniti kaduma. Siis lausa Euroopa poliitika eliiti kuuluv Kristiina Ojuland, kes oli võrdväärne poliitik Toomas Hendrik Ilvesega. Oleks olnud loogiline kandidaat Euroopa Komisjoni. Eesti oma Angela Merkel. Oleks võinud kandideerida presidendiks. Aga mis tast sai? Lasti enne Europarlamendi valimisi sõelapõhjaks. Fabritseeriti mingi süüdistus ja oligi kõik. Kadus erakonnast koos karja naistega. Siis Kaja Kallas. Jälle, tark ja aktiivne naine, võttis sõna olulistel teemadel, aga peksti minema Brüsselisse. Nagu Savisaar saatis oma naise Vilja jalust minema. Ning nüüd Kaljurand, keda algul edutati, aga siis tõmmati järsku tool alt ära. Ning nüüd kotitakse Kersnat.

Aga mis kummaline, Reformi valijad on põhiliselt naised, kuigi erakonna üks alustalasid Jürgen Ligi ühtelugu naisi halvustab ja erakonnas naisi pidevalt tasalülitatakse. Mingi kummaline masohhistlik käitumine, kus naised valivad enda peksjaid. Ja siis hädaldavad, et elu on sitt.

12 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Kaja Kallas, tark naine, no huumor kuubis. E-hääletuse ime, ei muud. Tema peal näidati, kuidas e-hääletusega vähetuntud inimese saab kenasti parlamenti lennutada ja keegi ei imestagi. Katsejänes.
Ka enamus ülejäänuid siit loetuid on vaid kamp modelle, kes täitsid oma rolli ära ja siis saadeti pikalt.

Anonüümne ütles ...

Väga originaalne tähelepanek. Naisi seal tõepoolest nullitakse!
Teisalt - kõik nimetatud ambitsioonikad ja rahamaijad femme'd ei ole olnud ...noh eriti targad.
Vot näiteks Lauristini või Ergma-tüübi peale va refimeeste hammas ei hakkaks.

Inno ütles ...

Tema poolt hääletasid ilmselt eestlased välismaal, Euroopa Komisjonis, kus tema isa oli tähtis kärbes. Seal on ametis mitu tuhat eestlast, pere liikmed veel lisaks.

olge ise ka tublid ütles ...

Täpselt sama tähelepanek ja järeldus, et Kaja Kallas on e-valimiste produkt. 2011 RK valimistel sai järsku mingi 4000-5000 häält, olles enne seda täiesti tundmatu nimi, mina näiteks kuulsingi esimest korda temast umbes aasta varem (kuigi jälgin meediat üsna palju, v.a seltskonnameedia), kui hakati teda meedias esile tõstma. Aga hoolimata sellest võrdlemisi suurest meediakajastusest aasta enne RK valimisi, 4000-5000 häält pole mitte mingi loogikaga seletatavad. Maksimum olnuks 2000 häält sel moel. Nii et vähemalt pooled hääled keerati talle juurde.

Margus Kiis ütles ...

Jee, muidugi, euroametnikud olid in corpore Kaja Kallase fännid.:PP
E-hääletust on lihtne võltsida igal tasandil aga seda peab tegema nii, et liiga kahtlane ei tunduks. Kaja Kallas oli selgelt piiripealne juhtum, katsetati, kas petab rahva ära, kuigi igale mõistusega inimesele oleks pidanud selge olema, et see on täielik jama. Polsterduseks tehti lühike kampaania igasugu ajakirjade kaantel, et siis viidata, et näe, naised hääletasid, kuna naisteajakirjades oli temast juttu. Ja pettiski. Nagu nalja.

Margus Kiis ütles ...

Ref tegi Ansipi ajal hulle asju, enesekindlus oli totaalses seniidis.

Inno ütles ...

Muide, kaasajal müüaksegi poliitikuid nagu pesupulbrit. Valijal on haugi mälu - maksimaalselt kaks nädalat.

Inno ütles ...

Kallas suunas oma kampaani neile, keda poliitika ei huvita ja kes kunagi jaoskonnas ei käi. Neid on päris palju, enamasti nn noored ja edukad.

Rooza ütles ...

Kallas on mulle antipaatne olnud kogu aeg, aga viimasel ajal olen tähelepanelikult jälginud Kallase intervjuusid. Ta ei suuda ühtki lauset lõpetada ja sõnakasutus on algkooli poisikese tasemel. Väga niru esinemine. Ja kui veel siia liita tema slogan, et ta jääb viimaseks vabariigi presidendiks, siis ... Ma ei taha sellist häbiplekki viimaseks!

Anonüümne ütles ...

kirsipuu on sündinud 1933. a, arvutage ise, miks ta tagaplaanil on.

Anonüümne ütles ...

Taas õige jutt Innol, nii just ongi. Ainult et tõe rääkimisega peab Eestis ettevaatlik olema, muidu varsti jälle kapo ukse taga.

Margus Kiis ütles ...

Need, keda poliitika ei huvita, need ka ei hääleta. Vähemalt ise. Nende eest hääletatakse. Ei midagi keerulist.