laupäev, 24. september 2016

Või siiski ... presidendiks saab Edgar Savisaar!

Väljavõte Delfi veebist.

Savisaare kohta võib öelda mida iganes, aga loll mees ta kindlasti pole. Ja nagu elu näitab, mängis ta oma rivaalid osavalt üle.

Irja tuletas mulle just meelde minu sõnu umbes kolm kuud tagasi Portugalis, kui ma ütlesin, et Savisaar pole presidendiks hakanud kandideerima, kui ta ei teaks, et ta võidab. Vahepeal oli juba tunne, et mees on mängust väljas. Aga nüüd on mängust väljas ... kõik tema rivaalid. Kallas, Reps, isegi Helme ... pihtas, põhjas!

Ja Kallas, see vana rebane, kogenud Mnemoturniiri mees, lasi end nii haledalt üle lasta. Et mis mõttes poliitiline krahh, nagu ta ütles? Hallo! Äratus! Siim, see ongi poliitika!

Aga Savisaar. Tema on valmis nagu vana täkk. Kandideerima presidendiks loomulikult. Keskerakonnas oli ta paremuselt teine, mis tähendab, et võib nüüd võitlustulle minna. Täna ta juba lõi oma võitluskaaslastega šampanjaklaase kokku.

Savisaar kasutas siin edukalt nn džuudo strateegiat - kasutada oma rivaalide jõudu nende endi vastu. Kõik võimalikud kandidaadid on nurka mängitud. Peale tema loomulikult.

Kas Savisaarest saab nüüd president? Riigikogus teda vaevalt ära valitakse, aga ilma keskerakonna häälteta Riigikogus presidenti ei valita. Ning Valimiskogus? Kes siis muu, kui kasutada Etsi enda vana väljendit.

Tahaks kohe vanduda. Kuradi perse ... raisk, või kuidas Irja isa selliste asjade peale ütleski.

Repsi toetamine oli lihtsalt kerge bluff. Nagu ta eile Tallinna TV valimissaates ütles, et presidendil peab ikka elukogemust olema, mille peale Reps näost ära kukkus.

Pole midagi öelda, meest tuleb ikka tunnustada küll! Irja arvas, et võibolla tuuakse Tarand ka veel mängu talle vastaskandidaadiks. 3. ja 4. oktoober on uus valimine Riigikogus ja siis kuskil kuu lõpus tõenäoliselt uuesti valimiskogus. Valimiskogus lähevad siis vastamisi Savisaar ja Tarand.

Äripäev on Savisaare valimisveskist päris tabava pildi avaldanud:

3 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Ärge ajage lolli juttu.

Irja ütles ...

Miks lolli? Kui Savisaar mul Kesknädalasse loo kirjutada lasi (Miks Savisaarest peaks saama president?), siis ta oli täiesti kindel, et temast saab järgmine Eesti president.

Margus Kiis ütles ...

Ainult siis kui Kesk oleks Eesti ainus partei.