esmaspäev, 24. oktoober 2016

Aga tõesti: mida teha sõja korral makaronidega?

Kunagi 1990ndate lõpus Eesti esimese börsibuumi tippajal ütlesid mõned taiplikumad fondihaldurid, et on suur ohu märk, kui baretiga tädid ja taksojuhid hakkavad aktsiaid ostma. Et siis oli viimane aeg müüma hakata. Eks sel oli mingis mõttes tõsi taga.

Nüüd, mida arvata sellest, kui spordiajakirjanikud hakkavad kirjutama sõja teemal? Aga spordiajakirjanik Deivil Tserp on püstitanud Õhtulehes huvitava küsimuse: mida teha sõja korral makaronidega?

Toidu varumise puhul soovitatakse kuivaineid ja makarone, mis hästi seisavad. Siin kohvikuski pakuti küsitlusele vastuseks, et sõja puhuks võiks varuda kuivaineid ja makarone. Aga on hea küsimus, mida nendega teha? Sest elekter kaob sõja korral esimese asjana ära aja elektripliidid ei tööta.

Parem on olukord neil, kel on puupliit kodus. Neil pole häda midagi. Aga teised?

Lõuna-Euroopas on väga levinud majapidamisgaas, see on siis balloonides. Minu enda kogemus oli, et ühe 27-liitrise ballooniga sai hakkama kaks nädalat, selle sees oli veel gaasiboileriga vee soojendamine. Gaasiboiler ja pliit oleks hea lahendus. Gaasipliidiga saab majapidamist ka soojendada, kui ahju uks lahti jätta. Eestis liigub veel 41-liitriseid balloone.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui on olemas pott, kui on olemas vett ja võimalus väljas tuld teha, siis on makaronidega väga palju teha. Kui kütet pole, siis tuleb nagunii end kusagil soojendamas käia ja eks tekivad ka lõkked välja. Matkal pole kunagi käinud? On ettekujutus olemas kuidas lõkke peal süüa tehakse ?

Anonüümne ütles ...

ah mine pekki oma makaronidega

LPR ütles ...

Erinevaid arsti rohtusid on vaja varuda. Joogiks kõlblikku vett, tikke, õli ja soola. Taskulamp ja vändatav raadio (müüakse selliseid). Ja muidugi oleks tarvilik tulirelv et kaitsta end marodööride eest

Inno ütles ...

Ma vaatasin just filmi The Walking Dead uue hooaja esimest episoodi. Päris õpetlik oli. Vesi vast Eesti oludes polegi suurem probleem, järved ja jõed igal pool. Tikud ja sool, jah, et näiteks lõkkel kala teha. Taskulamp ja vändatav raadio on ilmselt suht mõttetud asjad. Ja noh, ega selle tulirelvaga pole ka suurt miskit teha, tekitab ainult probleeme.

Ann ütles ...

On ju priimused ka või mis iganes nende nimed on. Matkal teeme sellega hommiku kohvi.

Anonüümne ütles ...

Taskulamp on muidugi absoluutselt mõttetu elektri kadumise oludes. Eesti on ju tuntud oma valgete öödega. Ja kui juba jama niigi lahti, ega siis pea voodist välja tulemagi, seal saab käsikaudu ka hakkama

Inno ütles ...

Aga küünlad? Annavad veidi sooja kah. Tegelt saab kivimaja korteri põrandal edukalt tuld teha, kui aken veidi irvakile jätta. Paneeli kütab mõnusalt soojaks. Asotsiaalid elavad nii terve talve üle. Vanasti elati peeruvalgel. :)

Anonüümne ütles ...

Ukrainas inimesed, kes korrusmajadest ei lahkunud, ehitasid õue peale telliskividest kolded ja keetsid seal süüa. Vesi, elekter, küte majades puudus.

Inno ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
LPR ütles ...

kondoome, sigarette ja alkoholi on kasulik varuda. Neid saab läbi sõitvate sõduritega konservide vastu vahetada. Kole naine on hea kui on olemas. Ohutum. Minnakse mujale pidu panema ja vägistama. Aitab majapidamises kui vaja.

Anonüümne ütles ...

"Kole naine on hea kui on olemas. Ohutum. Minnakse mujale pidu panema ja vägistama. Aitab majapidamises kui vaja."

Muide, eksiarvamus. Vägistamisel on sõjaolukorras teine eesmärk. Soovitan uurida natuke sõjaajalugu või näiteks mis toimub praegu Süürias või lugeda raamatut "Nankingi vägistamine". Vägistatakse terved pered, hoolimata nende soost, vanusest vms. Pole teema, mille arvel nalja teha ja ilkuda.

Anonüümne ütles ...

Üle Eestilise raadio rubilnik tõmmati lahti ja metall tassiti kokkuostu.
Selle asemele tuli hulk mõttetuid kohaliku leviga reklaami ja tümpsu kiirgajaid, mis interneti sulgemisel kõik kustuvad.
Lätlased olid targemad ja jätsid kesklaine jaama lõhkumata, see kärab tänaseni ja on paremate aparaatidega siiagi kuuldav.

Irja ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Lõunaleht: "Täna öösel juhtus koletu õnnetus ühes Võru kortermajas. Purjus pereisa tegi teadmata põhjusel elutoa põrandale lõkke, millest süttisid kõik voodi (3). Pereema juuksed ka kulmud kõrbesid ära, kuna ta ei saanud imetatavaid lapsi piisavalt kiiresti tisside otsast ära. Naabrimemmed, kes veeämbritega kohale jooksid, hoidsid õnneks ära kõige hullema- pereisa lemmikvidin arvuti jäi tulest puutumata. Ära põlesid laste mähkmepakk ka veekahjustusi said sõjaks varutud saiakesed. Võru Sotsiaalamet tegeleb asjaga. Perekonnale on eraldatud uus, kõigi mugavustega majake järve kaldal ja makstud ühekordset toetust moraalse kahju leevendamiseks. Katariina kohvik lubas hädalisi aasta aega tasuta kilusupi ja pontšikutega toetada".

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Aitäh hommikuse naerupahvaka eest! :D

Anonüümne ütles ...

Täna hpmmikul nähti perekonda liikumas Venemaa poole, kaasas ämber vaseliini ja hallikasvalge lina. Pihkva sõiaväevõimud olla mõista andnud, et kustutakse kõik võlad ja see julge vabadusvõitleja, kes Savisaare perse saatis määratakse Võru komandandiks.

Margus Kiis ütles ...

Sõja korral on üldse idiootne linna jääda. Kõikides sõdades viimase 200 aasta jooksul on linnades kõige rohkem tapetud, eriti tsiviile. Linna jäävad sitsima need, kes värisevad oma varanatukese pärast.
Tuleb lahkuda, kõige parem Eestist üldse aga kui ei saa, siis maale. Mida kaugemal mõnest keskusest, seda parem.

Anonüümne ütles ...

Mis makaronid, palju sa ikka ette jõuad varuda. Kui sõjateemad nii armsaks saanud, siis võiks end ellujäämiskursusega ikka põhjalikumalt kurssi viia. Söödavad on näiteks mitmed puulehed, kuusevõrsed, pehmed kuuseokkad, muru tervikuna on kirev toidulaud - ristik, kortsleht, jänesekapsas, naat, nõges (super tegija!). Ainuüksi võilillejuuri süües võib kuude kaupa ära elada. Marjad, juurviljad, puuviljad olenevalt aastaajast lisaks. Tuld on võimalik ise teha tikkude abita, kala saab püüda, loomanahkade vahele magama, ilma nahkadeta on soe magada võimsate okaspuude all, näiteks kuuseokkad annavad mõnusalt sooja, metskitsed armastavad ka kuuskede all magada. Leidlik tuleb olla, loodus on võimas abiline ja makaronid jäta parem vaenlasele.
Muide elus pole tähtsaim füüsilise keha säilitamine vaid hoopis hingepuhtus. Hing on igavene.

A.