reede, 28. oktoober 2016

Anonüümne pasapritsimine - kas lihtsalt hobi või millegi varjamine?

Seoses Reet Malmi juhtumiga ilmnes veel üks asi - nimelt on inimesi, kelle hobi on internetis anonüümne pasapritsimine.

Ma ei kujuta ette, kas Reet Malm mõnes teises blogis veel hängis, see pole võimatu, aga Kohvikus istus ta sõna otseses mõttes hommikust õhtuni. Ja ootas, millal tuleb uus sissekanne, et siis anonüümsuse taha varjudes kohe nobedalt midagi vänget kirja panna. Eesmärgiga teist inimest ärritada. Seda võib võrrelda liputajaga, kes saab kaifi sellest, kui saab kedagi ehmatada. Liputaja kasutab samuti anonüümsust ja ehmatab võõraid inimesi, sest tuttavad ütleks kohe, et kuule, mis asja sa seal ajad.

Oluline moment nii anonüümsete sitapritside kui liputajate puhul on üksindus - nad on üksikud inimesed, keegi ei tee neist välja ja nõnda nad otsivad tähelepanu mujalt. Reet Malmi puhul tuli välja, et mees suri 9 aastat tagasi, lapsed on suured ja ta on kodus, Tallinnas asuvas eramajas enamiku ajast üksi. Pole ime siis, et ta elab end välja teiste peal, aga seda perverssel kujul, näiteks oma töökohal lasteaias laste vanemaid taga rääkides, ja ilmselt siis ka nende kohta infot otsides. Reedast on tema enda arust saanud omamoodi lastepolitseinik, kes siis teab täpselt, mis lastele hea ja mis halb ning mõistab ise kohut lastevanemate üle. Tal on oma väljakujunenud tõekspidamised, mis vaidlustamisele ei kuulu ja vastuvaidlemist ta ei salli.

Samas on huvitav, et Reet otsib omale internetist anonüümsena, varjunime kasutades sekspartnerit, kasutades selles ühtlasi lasteaias tehtud mitmemõttelist pilt, kus on kujutatud last. Vägisi jääb mulje, et Reedal on pedofiilsed kalduvused. Sest ta reklaamib end suhteportaalis, väike laps süles. Tekib küsimus, kas ta siis pakub, et ta võib partnerile tuua lasteaiast või mujalt suhte värskendamiseks mõne lapse. See pole võimatu, sest pedofiilid on enda arust kõige suuremad laste sõbrad ja kaitsjad, kes teavad täpselt, mida lapsed vajavad ja mida mitte. Ning süüdistavad vanemaid laste väärkohtlemises, stiilis, et mida vanemad ka lastest teavad. Paljud pedofiilid on end sokutanud tööle lasteasutustesse.

Kommentaare ei ole: