kolmapäev, 26. oktoober 2016

Euroopa valmistub sõjaks: Eestisse tuuakse 800 Briti sõdurit, lisaks droonid ja tankid

Väljavõte Daily Maili veebist.

Pinged Venemaa ja Lääne vahel on suurimad alates Külmast sõjast, mistõttu toob Briti valitsus Eestisse ligi 800 meest, lisaks droonid ja tankid, vahendab Daily Mail.

Kokku on lepitud, et inglased tulevad kaitsma eestlasi, kanadalased lätlasi, sakslased leedukaid ja ameeriklased poolakaid.

Sõjaväelased tuuakse Eestisse kevadel, selleks valmistatakse juba ette kasarmuid Tapal. Lisaks on Eestisse oodata sõjaväelasi Taanist ja Prantsusmaalt. Kokku peaks Balti riikidesse ja Poola tulema 4000 NATO sõjaväelast.

Venemaa on muutunud ohtlikuks, näiteks valmistatakse seal ette maailma suurimat tuumapommi Sarmat (NATO tähistuses Satan 2), mis on radaritele püüdmatu ja võib ühe hetkega hävitada terve Suurbritannia. Venemaal viiakse läbi juba tsiviilkaitseõppusi võimaliku tuumasõja puhuks. NATO väeosadele vastuseks tõi Venemaa hiljuti Läänemerele kaks võimsaid tuumarakette kandvat sõjalaeva Serpuhhov ja Zeljonõi Dol.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hmm, 4000 meest :)

LPR ütles ...

Kui sõda ei tule on Putinil peagi pizdets. Talle on seda vaja.

Margus Kiis ütles ...

Kohe näha, et Inno on 80ndate laps. Noorematele seletan, et toona, 30 aastat tagasi, oli väga kuum teema nn. rahupropaganda, mille peamine sisu oli tuumarelvaga hirmutamine. Tuumarelva kujutati toona nii, et tuleb ja põrgutulega hävitab kõik silmapilkselt. Jamajutt muidugi. Esitektuumarelv on hea propagandaks/hirmutamiseks aga reaalses militaarias suhteliselt kasutu. Ta tekitab peamiselt lööklainet õhus ja see on efektiivne vaid lagedal maastikul piiratud ulatuses kergete objektide vastu. Tankidele mõjub vaid siis, kui väga lähedal plahvatab. Peale lööklainet võivad tankid rahulikult edasi sõita. Betoonehituste vastu tuumakas samuti vaid väga lähedal plahvatades efektiivne.
Suuremad pommid on vesinikupommid, mis on küll väga võimsad aga keerulise ehitusega, väga rasked ning neil on ka radioktiivsus väike (tegelikult tekitab radioktiivsust vaid sütikuks kasutatav uraani või plutooniumipomm). Plahvatus on küll visuaalselt väga efektne aga reaalselt on mõju jälle, kui pole väga ootamatu, piiratud.

Margus Kiis ütles ...

1940ndatel/50ndatel tehti USAs Nevada kõrbes ja mujal kordi ja kordi katseid tuumapommi ja sõduritega. https://www.youtube.com/watch?v=ZWSMoE3A5DI

Anonüümne ütles ...

Kui sõda tuleb, siis ÜKT mehed mobiliseeritakse kõige esimestena sest madratsite peal pikutamise harjumuse väljadrillimine pole naljaasi.
Ja sõda tuleb, nagu blogi pajatab.

Anonüümne ütles ...

"Kui sõda ei tule on Putinil peagi pizdets."
Putini pärast pole tarvis põdeda, Putin on kõik vajaliku teinud riigi kaitseks.
Aga Eesti valitsus laseb siia igast ilmakaarest karvaseid ja sulelisi laigulisi kokku koguneda ning endise õitsva maa poriseks polügoniks trampida.
Selle asemel, et rahus elada, välisvõlg ära klaarida ning oma majandus taastada.

Indrek Särg ütles ...

Lääne-Euroopa kaitsevõime on rumalate poliitikute tõttu alla igasugust arvestust. Seetõttu naerab Putin vaikselt pihku siinset sebimist vaadates. Sõda pole vajagi, piisab korra kõvasti hirmutada nagu Krimmis ja riigikesed langevad üksteise järel nagu õunad.

Margus Kiis ütles ...

Endiselt on vanad head Gradid (katjuušade järeltulijad), miinipildujad, AK-47d, suurtükid ja vahel ka tankid väga efektiivsed reaalses lahingus; lennukid kõlbavad vastase hirmutamiseks, tankid tsiviilide ehmatamiseks.

LPR ütles ...

Mul vana räägib kodus et tema saaks uue vene valitsuse aeg paremini hakkama. Eelmise ajal ehitas maja riigitöö kõrvalt. Järgmiseks võiks uuesti suvila ehitada millest tuli kapitalismuse tingimustes loobuda. Interneti värgist ja sonavabadusest pole ta kunagi mingit kasu saanud seega täitsa loogiline jutt. Selliseid on palju tema vanuste hulgas.