pühapäev, 2. oktoober 2016

Inglise emad on Gina Fordi perse saatnud?

Väljavõte Vikipeediast.

Eestis on Inglise medõe Gina Fordi Rahuloleva beebi raamatud tõstetud peaaegu et kultuse staatusesse - koos sellega kaasneva beebi drillimise ja rinnast võõrutamise "meetoditega" (kus laps mitu ööd järjest röökima jäetakse ning talle lohutuseks kunstsegu pakutakse). Fordi teooria näeb ette päevakava ja rutiine, mis pidavat emale ja lapsele hea olema.

Gina Fordil on palju järgijaid, isegi oma kogukond veebis, mis on üllatav, arvestades seda, et Fordil endal ühtegi last endal polegi. Kas te kujutate ette - emad on omale eeskujuks seadnud naise, kes polegi ise ema. Ta on lihtsalt lastega tegelenud medõena ja jälginud emadust nö kõrvalt.

Kümmekond aastat on Inglise emad Fordi näpunäidete järgi talitanud, aga neil paistab olevat villand. Nüüd on aga Inglise emad Fordi perse saatnud ja lubavad endale kõike, isegi džinni (ilmselt siiski läbi huumoriprisma: Gina-Gin), lastele küpsiseid ning magamist siis, kui nad tahavad, vahendab Daily Mail. Rutiinid ja päevakavad on kukele saadetud ning esikohale tõstetud ema vajadused. Ning lapsed näikse olevat isegi rahulolevamad. Minu meelest on ka nii, et iga ema teab vaistlikult, mis on temale ja lapsele kõige parem, seda ei pea kuskilt raamatust lugema. Või mis?