kolmapäev, 19. oktoober 2016

Kust tulevad juuksepikenduste kaunid kiharad?

Väljavõte Daily Maili veebist.

Naiste seas on läinud moodi juuksepikendused, millest paremad maksavad 1000 euro ringis ja mis on tehtud inimjuustest. Parukamood jõudis massidesse 1940ndate aastate Saksamaalt, mil juukseid oli palju saada. Aga kust tulevad juuksed praegu, mil kaunite juuste poolest tuntud juute ja mustlasi pole enam varnast võtta? See küsimus on ilmselt vaevanud paljusid. Mina näiteks arvasin, et juuksed tulevad Hiinast, aga nagu selgub, et sobigi hiinlaste tugev juus parukate valmistamiseks.

Briti Daily Mail kergitab siin saladuseloori. Nimelt tulevad juuksed põhiliselt Indiast, kus noored kaunid hindud lasevad end kiilaks lõigata ja annetavad oma juuksed Višnu jumalale. Paljud hindudest pole oma juukseid kordagi elus šampooniga pesnud, värvinud, pleegitanud ega muul moel töödelnud, paljud isegi mitte lõiganud. Neid juukseid on ainult kammitud ja kookosõliga pehmendatud, neid kutsutakse neitsijuusteks ja need on turul kõige hinnalisemad. Juuksed annetatakse hindu templitele teadmisega, et need müüakse maha ja teenitakse nõnda raha. Juuste annetamist peetakse jumalale meelepäraseks, kuna juuksed on naise ilu ja kui need ära anda, jõuab see ilu otse jumala juurde. Paljud juuste annetajatest on 5-6-aastased tüdrukud. Juuste eest saadud raha eest rajatakse templite juurde koole ja haiglaid.

Juuksed on küll tumedad, aga nad alluvad hästi pleegitamisele ja neist saavad kaunid blondid kiharad.  Kõige paremad on 24-aastase naise juuksed.

Paljud loomulikult blondid kiharada tulevad Ida-Euroopast, väidetavalt isegi vanglatest, kus naistel juuksed maha lõigatakse. Neid juukseid kutsutakse slavjankaks slaavi päritolu tõttu. Samuti lasevad oma juukseid maha lõigata ukrainlannad, et raha saada. Juuste eest saab 50 euro ringis.

Edasi rändavad juuksed parukatehastesse Hiinas, kus iga karv võetakse käsitsi lahti. Seejärel seotakse nad pikkuse järgi punti ja värvitakse. Ning siis valmivad parukad. Odavamate pikenduste valmistamisel kasutatakse inimjuustele lisaks loomade karvu või sünteetilisi karvu. Edasi rändavad pikendused Euroopa salongidesse, kus neid müüakse hinnaga 1000 euro ringis.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ka Eestis saab juukseid müüa, üks tuttav müüs oma pikad juuksed maha 70 euro eest.

Anonüümne ütles ...

Nojah, inksul olid ju ka pikkendused. Sellepärast sa, va armetu pihkutaguja, sellist jura postitadki kamaluga siia.

Anonüümne ütles ...

Kle tuhande euro eest küll ei müüda. 200 euroga saab juba neid Indian Remy pikendusi.

Inno ütles ...

Need odavamad pidid olema kunst- ja loomakarvadega segatud.

Anonüümne ütles ...

Millest selline huvi juuste vastu, kas pealagi kisub juba helendama?
Ju see vastu patja kulub!

Merike ütles ...

Samuti annetavad oma juuksed India kristlased. Näiteks Velankannis Tamil Nadu osariigis, mis on suur palverännukeskus, kuna 400 aastat tagasi Neitsi Maarja end seal olevat ilmutanud ja vaese poisikese terveks teinud, on kerkinud suur kirikute, pühamute ja hotellide kompleks, mis hõlmab tervet kesklinna. Traditisoon on seda kohta külastades juuksed maha ajada. Seegi toimub väikese tasu eest. Linnas jalutab ringi karjade kaupa kiilaspäid. Juukseid töödeldakse Indias. Valmis kaup. Pakkumist on palju, oleks ainult ostjaid. Tahetakse ju head hinda saada!