reede, 28. oktoober 2016

Miks mehest ilma jäänud naised ära pööravad? Ja mis on lahendus.

Eestis on viimasel ajal olnud ridamisi juhtumeid, kus mehest ilma jäänud naised ära pööravad. Võtame näiteks Kati Murutari. Koos Aloga oli ta lausa supernaine, kirjutas ühe raamatu teise järel ja sellega oli tuhandetele eesti naistele eeskuju. Üks neist temast eeskuju võtjatest oli minu eks. Kati oli tema jaoks suur iidol ja ta alati luges läbi kõik Kati intervjuud ning tahtis rohkem kui ühte last samuti tänu sellele, et Katil oli palju lapsi. Kati oli vaimne majakas, nagu mu eks ütles. Mu eks hakkas ihaldama maakodu pärast seda, kui Kati omale maakodu soetas ja oli seal üliõnnelik.

Ent kõik muutus, kui Kati abielu purunes. Kui Alo hakkas käima purjetamas või kusiganes ja Kati jäi oma lastekarjaga üksi. Siis tundsin, et midagi muutus ka mu eksi jaoks. Tema elu varises kokku. Ta ei saanud aru, kuidas Kati abielu, mis tundus nii tugev ja pilvitu, ühel hetkel kokku kukkus. Ühtäkki ei osanud mu eks enam istuda ega astuda, ta ei teadnud, kuidas olla, mida öelda. Ta ei tahtnud enam maakodus käia. Ta muutus kodus närviliseks ja isegi vägivaldseks. Kuna Kati või Kats, nagu teda kutsutakse, oli samuti oma meeste suhtes vägivaldne. Kati ei häbenenud avalikult välja öelda, et peksab oma meest ja oli ühel oma meestest peaaegu varba otsast ära lõiganud. Mu eks ähvardas mind pärast seda noaga ja ütles, et lõikab mul m...i otsast ära. Mul hakkas päris kõhe. Katsi juurest põgenesid kõik tema mehed ning ma otsustasin samuti eksi juurest lahkuda, esialgu oli see mõeldud ajutiselt. Ma lootsin, et ta rahuneb maha.

Aga seda rahunemist ei tulnudki, asi läks üha hullemaks. Kui võtsin lapsi enda juurde, läks mu eks täiesti pöördesse, karjus laste peale, kargas mulle laste nähes selga ja hakkas nõkutama nagu kutsu, nii et otsustasin enam mitte lapsi võtta. Mu eksi elu kukkus täiesti kokku, ta muutus töö juures agressiivseks ja kaotas nõnda oma unistuste töökoha. Tema endised kolleegid, kellega olen rääkinud meenutavad tema viimaseid tööl oldud kuid hirmuvärinatega.

Minu teada oli Epu jaoks Kats samuti suur eeskuju ja iidol. Ma ei tea, kas Katsi abielu kokkuvarisemine ka Eppu mõjutas, aga Epu abielu purunes samuti. Justini kommentaare lugedes muutus Epp samuti viimasel ajal väga närviliseks ja rahulolematuks. Võimalik, et selle põhjus oli vaimse majaka kustmine.

Blogi kaudu olen viimasel ajal kokku puutunud Reet Malmiga, kes jäi mehest ilma mehe surma tõttu. Reet on suures hingevalus nüüd täiesti klammerdunud Kohviku külge, kirjutab päevas kümneid kui mitte sadu kommentaare, kus reaalsus ja fantaasia on läbisegi. Ajas on kommentaarid muutunud üha agressiivsemaks ja isiklikumaks. Reedast on saanud lausa pereliige, selline kuri võõrasema, kes topib oma nina igasse toimetusse ja asja.

Kati elab viimasel ajal koos kivikestega ja ta on nagu maha rahunenud. Paljud naised võtavad temast eeskuju. Näiteks Epp tegeleb nüüd samuti kivikestega. Sellesse komplekti kuuluvad peale kivikeste veel nn teadlik elu, selgeltnägijad ja Sirius B. Ma saan aru, et see puudutab Eestis tuhandeid naisi.

Võimalik, et paljude eesti naiste nö ärapööramine on seotud Kati tegevusega, aga sellele on siiski lahendus. Nii nagu Kati ja Epp on maha rahunenud kivikestega tegeledes, soovitan ma kivikesi teistelegi nagu Reet ja minu eks. Ma arvan, et see aitab.

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Naljakas on see kui palju sa oma eksist kirjutad. Kas hakkab parem kui teise kohta nii räägid või igatsed teda tõesti nii väga?

Anonüümne ütles ...

Naeran südamest :D

LPR ütles ...

Epule meeldis kogu aeg igasugune spirituaalne esoteerika. Nõidumine, tuleviku ennustamine ja muu selline ebakristlik värk. Aga ta oli ja on selline hea nõid. Vähemalt enda arust. Mulle tundub et see ühendab kõiki neid naisi ja paljusid veel. Kati, Oudekki, Daki, Reet, Irja ... kõik nad on endi meelest head ja toredad ja tublid. Reaslsus on aga see, et nad on ühed kurjad mõrrad kõik.

Anonüümne ütles ...

Esoteerika ja new age võib inimesed väga rappa viia, hoiatas kunagi ka Elle Kull. Kui Eesti naise olemust tabada püüda, siis tuleb vaadata elu näiteks Kihnu saarel. Naise roll on siiski perekond koos hoida, mehega ühiselt perevankrit vedada, kodurahu hoida, käsitööd teha, lapsi kasvatada, Loojat ning loodust austada. Just nii elavad naised Kihnus, kuhu vene küüditajad ei jõudnud ja eluolu seetõttu ehedal kujul säilinud on. Esoteerikaga Kihnus ei tegeleta, tegeletakse rahvakultuuri hoidmisega ning pühapäeviti käivad Kihnu naised kudumine kaasas kirikus, sest käsitöö ja eriti vardad peos hoidvat halva eemale. Ka Kihnu tanul on siin oma roll kel tanu peas, sel mõistus hoitud ja korras. Epu juuksed on laiali ja elu on laiali, naised, kes lausa poisipea lõikavad, kaotavat sellega kogu oma intuitsiooni. Ootan aega mil taastuks esivanemate traditsioonid ja tõuseks ausse kaine mõistus, Eestis on see kaduma läinud ja igasugused gurud saavad käia lollikesi hullutamas. Ilusat Simunapäeva!

Irja ütles ...

Väga huvitav mõtteavaldus, tänud selle eest!

Margus Kiis ütles ...

Kuna tegelen aktifotograafiaga, siis on mulle modelliks tulnud ka keskealisi ning eakamaid naisi, eriti neid, kes on mehest ilma jäänud, väga erinevatel põhjustel. Ühel näiteks tunnistas mees üles, et hoopis homo ja tahab elada edaspidi siiski oma kauaaegse meessoost kallimaga. Enamasti siiski on lihtsalt lahku mindud. Olen selliste naistega pikki vestlusi pidanud.
Lahkuminek on keskea ringis naistele eelkõige seksuaalne katastroof. Naistel säilib seksuaalsus kaua (see ON fakt) ja vananedes isegi suureneb, oskused paranevad, võimalus tahtmatult rasedaks jääda kaob, ei pea enam libiidot vähendavaid hormonaalvahendeid võtma jne. Isegi kui abikaasa on voodis koba, on ta siiski olemas. Keskealiselt lahku minnes on aga naine raskes seisus. Oma partnerist on ilma aga välimus ja imago -- oluliselt kehvemad kui künmekond aastat varem. Võimalused uus partner leida on sageli väike. See ajabki naised hulluks ja sõgedalt käituma.
Paljud siis kas lähevad lolliks või muutuvad omamoodi nunnadeks oma esoteerika ja rituaalidega.
Üks lahendus oleks, kui need naised leiaks endale sobivad armukesed, kellega ei pea abielluma või koos elama, või keda ei pea presenteerima avalikult, vaid lihtsalt vahetevahel natuke meeldivalt aega veeta. Selliste asjade üle on muidugi nalja tehtud ja filme (kuidas keskealised naised käivad neegripoitega hullamas), isegi "Viimases võmmis" oli üks selline osa, kus tapeti üks selline noormees, kes keskealisi naisi rõõmustas. Aga asi on tõsine. Selline armuke võib hoida korras mitme hädas oleva ükskiku naise elu.

Irja ütles ...

Kas näeksid lahendust ka meesprostituuditeenuse pakkumises sellistele naistele? Äkitselt peaks ikkagi seksiäri legaliseerima - nõnda oleks ju võimalik ka keskealistel naistel seda teenust osta. Kui muidugi soovi on, aga miks mitte, kui näiteks baaris ei näkka.

Margus Kiis ütles ...

Asi on siiski keerulisem. Naised muidu naudivad ostumüügi protsessi aga seksisuhetes peab neil (NB! ka enamikel meestel) säilima romantika illusioon. Labane prostitutsioon seda kuidagi välja ei kanna. Pean ka mainima, et naistele ei meeldi olla aktiivne, tahtja pool, nad tahavad, et neid võetaks, et neid tahetaks. See pigem võiks olla mehed, kellest teatakse, et nad on, noh, kõvad mehed ja nendega peaks saama kuidagi vaikselt kontakti võtta, endast märku anda. Et formaalselt võiksid nad olla kunstnikud või fotograafid. Et naine läheb mõne selline fotograafi juurde, laseb endast teha pilte ning soovi korral tekitab suhte aga maksab formaalselt siiski piltide eest -- et ei jääks labast muljet, et maksis seksi eest.

Kahjuks muidugi paljud mahajäetud naised on lisaks kõigele ka paljad kui püksinööbid ja raha neil pole.

Anonüümne ütles ...

See on nüüd selline naiste väravasse palli tagumine. Väga paljud normaalsed, lahku läinud naised leiavad siiski ka uue partneri, sageli samuti endast noorema nagu mehedki. Kõik taandub ikkagi pigem inimese isiku juurde, kui on huvitav, kena inkmene, siis ta naljalt üksi ei jää, pigem tuleb valida mitme paarilise vahel. Nimetatud naistest leusb kõige suurema tõenäosusega mehe Epp. Kati on minu mõistes ammu juba pool meest, juba sellest dzunglisaatest saati. Ingrid on nii konkreetsete näojoontega nagu õmblusmasin, tema puhul võib tulla vaid sekssuhe, mitte püsiv partner, järgmise mehe sööks ta vihast Inno vastu vist elusalt ära. Et jah, Epul on varsti uus mees kindlasti.

Anonüümne ütles ...

See on nüüd selline naiste väravasse palli tagumine. Väga paljud normaalsed, lahku läinud naised leiavad siiski ka uue partneri, sageli samuti endast noorema nagu mehedki. Kõik taandub ikkagi pigem inimese isiku juurde, kui on huvitav, kena inkmene, siis ta naljalt üksi ei jää, pigem tuleb valida mitme paarilise vahel. Nimetatud naistest leusb kõige suurema tõenäosusega mehe Epp. Kati on minu mõistes ammu juba pool meest, juba sellest dzunglisaatest saati. Ingrid on nii konkreetsete näojoontega nagu õmblusmasin, tema puhul võib tulla vaid sekssuhe, mitte püsiv partner, järgmise mehe sööks ta vihast Inno vastu vist elusalt ära. Et jah, Epul on varsti uus mees kindlasti.

Irja ütles ...

Ma tahtsin just sama öelda. Katil on ju olnud ridamisi lausa kolm meest pärast Alo: kõigepealt see Robinson, siis oli vist Peeter Murdmaa, siis Terminaator... Kuid kõik jooksid ta juurest minema. Mis võis tema puhul probleemiks olla - Margus, mis sina arvad? Mehi ju nagu oli, aga ühestki suhtest ei saanud asja.

Anonüümne ütles ...

Robinsoniga oli Kati vägivaldne ja selline õrna hingega metsamees pani kohe jooksu. Terminaatoriga oli tal vist mingi segasuse hetk, koosolemise ajal olid nad mõlemad suht sassis peast.

LPR ütles ...

Inimesed muutuvad enamikus vananedes mehelikumaks. Naisinimese puhul ei ole see aga eelis. See on ka vastus kõikidele nendele mõistatustele, et kuidas nad ikka oma meestest nii kergelt lahti saavad.

Vaatan siin silma nurgast enda muttigi praegult. Kurat teab mis tal jälle viga on. Muudkui uriseb ja on igatpidi turris jälle. Reede õhtu. Võiks rõõmus olla.

Peab ta maha jätma, tiksub mõte ... hakkab vanaks jääma. Ei taha sellise vihase mehega vanast peast maadelda.

Margus Kiis ütles ...

Kati elustiil oli väga kreisi (talu, hobused jne jne) ja mehed, keda ta enda juurde vedas, ei saanud asjale pihta ning tegelikult ei sobinud talle. Katil oli mingi täielik segaduste periood, nüüd vist möödas.
No väga paljud keskeas lahku läinud naised siiski ei leia. Peamine põhjus on et nad ise ei julge selle nimel tegutseda, on liiga valusalt pihta saanud ja põevad vananemst. Aga kes meist ei põe?

Margus Kiis ütles ...

Epul võib tekkida suuri probleeme igasugu meessoost kullakaevajatega.

Irja ütles ...

LPR- ma küsin huvi pärast, kui vana sa ise oled ka kui vana on su naine?

Margus - ma olen isegi tähele pannud, et nüüd on Kati rahunenud. Viimati otsis ta meest selgeltnägija kaudu, aga pärast seda pole enam oma meheotsingutest pajatanud. Epp on muidugi noor naine veel, alles neljakümnendate alguses.

LPR ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.