esmaspäev, 17. oktoober 2016

Miks varuda toitu sõjaks, mida ei tule?!

Viimasel ajal on Balti riikide puhul räägitud üha rohkem sõja võimalusest - et Vene ja Lääne konflikt areneb edasi just siin.

Aga sellega on üks aga. Nimelt on huvitav, et nii valitsus kui Kohviku lugejad peavad vajalikuks varuda sõja puhuks toitu, see on siis põhiliselt kuivaineid ja konserve, aga sõja võimalikkusse ei usuta. Aga miks koguda toitu sõjaks, mida ei tule? Kergelt jabur, või mis?

Parem annetada toitu toidupangale.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et neid sinu küsitlusi ei võetagi siin väga tõsiselt ja selle puhul midagi oletada on päris naljakas.Tundub, et sa ise võtad hoopis kõike tõsiselt.

Inno ütles ...

Kohviku küsitlus peegeldab vabariigi valitsuse hinnanguid. Valitsus on ilmselt ikka mingid uuringud teinud, mitte ei toetu siin Kohviku küsitlustele. Valitsus toetab toiduvaru soetamist sõja tarbeks, aga sõja tõenäosust peetakse olematuks.

Anonüümne ütles ...

Rotid viljasalves ootavad uut vilja, mida muud see ikka olla saab! :D

LPR ütles ...

Miks omada tulekustutit kui keegi ei plaani mingit tulekahjut?

Anonüümne ütles ...

Sõjahirmust on saanud sisepoliitiline malakas, millega pööblit kontrolli all hoitakse. Mis seal ikka siis, tuleb siis tuleb. Parem õudne lõpp kui lõputu õudus.

Igas normaalses majapidamises on nädala-paari jagu kuivaineid, lihakonserve, köögi- ja puuviljakonserve, maitseaineid, moose ning mahlu tagavaraks. Kasvõi lumetormi puhuks (kusjuures läbi elatud, elektrit ei olnud keset talve nädal aega). Samuti minimaalne ravimivaru palaviku, valu, köha, nohu, traumade puhuks, ka retseptiravimid. Nii et natuke võiks ette mõtelda küll. Ei saa elada nagu rohutirts, kes alles vastu talve avastas, et suvi läbi pilli mängitud, samal ajal kui usin sipelgas talveks valmistus (rahvajutt "Rohutirts ja sipelgas").

Inno ütles ...

Miks külvata kartulipõld üle tulekustutitega?

Anonüümne ütles ...

Inno, pane ruttu üles küsitlus, kas Tähismaad on rohutirtsud või sipelgad. Mina küll tean vastust, aga ma ei ütle!

Anonüümne ütles ...

Jummel, neid toiduvarusid on pidevalt varutud ja hoitud ja aeg-ajalt uuendatud. Mina olen u 15 aastat tagasi juba Võru haigla pargis näinud kivist akendeta hoonet, mis oli otsast otsani riiklikku toiduvaru täis. Ma ei saa aru, miks sa mõttetutest asjadest paanikat tekitad? Iga normaalne riik kindlustab teatud toiduvaru oma elanikele.