neljapäev, 6. oktoober 2016

Mina joon nüüd kohvi mandlipiimaga, aga teie?



Ilusat hommikut! Väljas puhub vile tuul ja kõige mõnusam on olla sooja teki all. Lapsed on oma hommikuse piima kätte saanud ja nüüd saan ka mina kööki minna ja endale ühe mõnusa tassi kohvi teha. Ma ei kujutaks oma hommikuid kohvita ette. Olen proovinud hommikuti ka teed juua, aga no ei sobi ja ajab isegi natuke iiveldama. Nii et kohv, tingimata kohv. Vahel Delta, vahel Lavazza, vahel Sati, vahel Löfbergs. Erinevate maade kohvidest meeldivad mulle kõige rohkem Aafrika - Etioopia ja Keenia - kohvid.

Kuid milline üllatus! Kui kööki läksin, oli Inno juba kohvi valmis teinud. See ootas mind presskannus ja oli just paraja kangusega. Ma ei saa aru, kuidas Innol see kohvitegemine nii hästi välja tuleb. Minul ei tule kunagi nii hea kohv välja. Olen katsunud talt pinnida, kuidas ta seda teeb. Mitu lusikatäit paned? Neli, ütleb Inno. Aga mina panen ka neli lusikatäit ja ikka ei tule nii hea kohv. Ma ei saa midagi aru. Võib-olla seepärast, et teise tehtud kohvi on mõnusam juua? ;)

Nii. Aga mida kohvile peale panna? Varem olen joonud mustalt, aga see on hakanud ära tüütama. Ja ei ole eriti mõnus. Kuna suvel tuleb mul alati kange isu piimatoodete järele, siis suvel jõin kohvi koorega. Külmade ilmade tulekuga kaob aga see isu ära, isegi juustu vaadates tekib vastikus, ja tuleb välja mõelda midagi muud. Varem olen katsetanud soja-, kaera- ja riisipiima, aga nad kõik on olnud sellised, kuidas nüüd öeldagi, nirud variandid.

Eile ostsime Prismast mandlipiima. Proovisin seda. Ja tuleb tunnistada - minu meelest on just mandlipiim kohvi sisse kui loodud. Selline mõnus pähkline maitse. Nii et hea alternatiiv koorele on leitud. Kuni järgmise suveni siis!

Lisaks mandlipiimale leidsime eile Prismast veel kolm vahvat asja - Soome gluteenivabad näkileivad (2, 15 eurot), Saksamaal toodetud bioloogilise oliivimargariini (või ei lähe ka enam kuidagi alla) ja Rootsis valmistatud  hummuse (ma jumaldan hummust!). Oliivimäärde ja hummuse hind oli ka kahe euro ringis.

Pildil minu hommikueine, mida nüüd nautima asun. Siin aga see hummus:



Ja siin piimavaba oliivimargariin: