pühapäev, 30. oktoober 2016

Mis saab Eestist ja eestlastest, kui Venemaa Eesti alad okupeerib?

Eestis küll on kombeks sõja teemat ignoreerida, aga Euroopa Liidu kodanikel oleks ometi õigus ja hea teada, mis neist saab, kui Venemaa peaks Eesti alad ära okupeerima. Kas siis jäädakse ootama samamoodi mingit imet nagu Ida-Ukraina ja Krimmi puhul, või võetakse midagi konkreetset ette?

Näiteks oleks hea teada, kas on Euroopa Liidult loota mingit abi ümber asumise puhuks. Või tuleb kõigil jääda okupeeritud aladele ja leppida sisuliselt Eesti NSV taastamisega, nagu juhtus pärast teist ilmasõda? Kus siis EL pühib oma käed puhtaks ja ütleb, et shit happens ja et ise olite süüdi, või midagi taolist. Nagu praegu on Eestis põllumajandusega, kus Brüsselist vaadatakse lihtsalt vaikides pealt Eesti põllumajanduse hääbumist. Kas sama nagu Eesti lehmadega lastakse juhtuda eesti rahvaga?

Võibolla keegi ELi otsustajatest oskab vastata neile küsimustele.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ärge muretsege kõigele on mõeldud http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/asekantsler-taavi-kotka-e-eesti-jaab-alles-ka-parast-venemaa-invasiooni?id=75990021

põhiline et teie blogi edasi lugeda saab

Inno ütles ...

Ohh, kui hästi, kohe suur mure langes südamelt!

Indrek Särg ütles ...

Nuh, paduformaalsusesse kaldudes võiks öelda, et viimati kasvas eestlaste rahvaarv järjepidevalt ENSV ajal. Võib-olla ongi aeg Brüsseli okupatsioon taas Moskva oma vastu vahetada, saaks natuke rahvaarvult kosuda jälle?

Anonüümne ütles ...

Venemaa ei okupeeri - lihtsalt tema üksused vahetavad rotatsiooni korras välja siin olnud inglased ja prantslased,Sama tehakse ka õhuturbega, Meile olulisim küsimus on aga see, kes saab kuberneriks. Kas Maksimovskaja või siiski Goldberg? Euroopa föderaalsubjekt ikkagl!

Margus Kiis ütles ...

Tapetakse maha ja küüditatakse Siberisse.

Margus Kiis ütles ...

Aga mis puutub II maailmasõja järgsesse aega, siis mis alternatiivid Läänel siis olid? N.Liidul oli maailma võimsaim maismaaarmee, ka teised väeliigid olid korralikud, Nõuk. Arme istus poole Euroopa peal, anna vaid käsk edasi liikuda. Lääne-Euroopa oli purustatud, rüüstatud ja vaene, ainuke korralikum armee oli USA/UK ühendarmee aga see oli näidanud oma nõrkust halvasti varustatud ja motiveeritud Saksa armee vastu võitlemisel.
Praegu on lood siiski natuke teisiti.

Anonüümne ütles ...

Putin peaks THI-le andma polkonikupagunid, Venemaa kangelase aunimetuse, neljtoalise korteri Moskva kesklinnas ja eluaegse ülalpidamise, sest just see Piiteris ilmaletulnud itske näitas eesti rahvale, kui korrumpeerunud on meie tänane eliit.
Eestlaste patriotism ja kaitsetahe on saanud rängima hoobi kogu eestluse ajaloo jooksul. Paljud meist on kaotanud usu oma riiki ja emigreerunud kodumaalt.