laupäev, 8. oktoober 2016

Mõnusat nädalavahetust!



Mõnusat nädalavahetust, head sõbrad-kohvikulised! Kui te aknast välja vaatate, siis just selline on Portugali talv. Nii umbes detsembri lõpust veebruari alguseni. Kui on need kõige-kõige külmemad ilmad. Täna on Lissabonis 19 kraadi, aga varsti, oktoobri keskpaigas või novembri alguses tulevad sajud ja ilm läheb jahedamaks. Kütmata tubadesse hiilib niiskus... Ilma radiaatorita on siis väga kõhe olla. Veel kõhedam on detsembris ja jaanuaris, kui temperatuurinäit võib olla nagu täna Võrus  - 4 kraadi. Kui ka sajab ja puhub vile tuul, on eriti vastik. Mäletan, kuidas selliste ilmadega magamistoas radiaatori juures võbisesime. Brrr. Aga portugallased on harjunud ja ei pane talvel isegi radiaatorit sisse.

Nüüd on meie tuba aga mõnus soe, sest lisaks linnaküttele on sees ka radiaator. Mulle meeldib keskmisest soojem tuba ja keskküttest jääb väheks.

Ülemisel pildil on aga minu tänane hommikusöök: kohv lemmiktassis, apelsinimahl, Alpro sojajogurt mustikatega, muna ja Schär'i hirsi-kinoa jahust leib chourico voristiga. Njämm! Lapsed sõid täistera kaerahelbeputru vanaisa toodud koduse mustsõstramoosiga :). Mina hakkan nüüd - lõpuks ometi! - selle nädala Ekspressi lugema ja Roosike nõuab Peppa ehk „Pippa” multikat.

P.S. Soovitan soojalt Soome YLE2e lastesaadet Pikku Kakkonen (Laste TV), kus on väga lahedad multifilmid just Roosi vanustele ja pisut vanematele. Roosi vaatab seda huviga. Algab iga päev kell viis.