esmaspäev, 10. oktoober 2016

President tuligi poliitilise sobinguga

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Nagu arvata võis, saigi Eesti omale presidendi poliitilise sobinguga. Juba mitu aastat ei suutnud valitsus kokku leppida Eesti uut esindajat Kontrollikojas. IRL esitas Juhan Partsi, aga sellel puiklesid vastu nii Reform kui sotsid. Oli paras punnseis, sest otsest sundust ka ei olnud - kuni uut kandidaati ei leitud, jätkas sel ametkohal rahulikult Kersti Kaljulaid. Kuni naisele leiti ametikoht, millest oli raske keelduda - Eesti presidendi oma. Nüüd oli juba lihtsam Juhan Parts ära kinnitada.

Kaljulaid sai presidendiks selleks, et Parts pääseks hea palga peale Kontrollikotta. Kaljulaid on seega sobingupresident. Mingist eetilisusest või kohusetundest, millest räägiti on asi valgusaastate kaugusel.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Niipalju halba tavakodanike elatustasemele kui IRL eesotsas Laari ja Partsiga, pole teinud ükski teine erakond ega poliitik. Juba sobingutest välispankadega kaotab riik iga päev 30 miljonit Eurot!

Marina ütles ...

Kõige eetilisem oleks olnud Kontrollikotta saata Inno, Irja ja lapstähismaad. Siis oleks Innol hea igat asja Irjaga põhjalikult arutada ja lapsed saaksid samal ajal kallitel nahkdiivanitel hullata.

Anonüümne ütles ...

Ja teist korda oma poliitkarjääri jooksul mängis Kaini rolli Nestor. Esimest korda oli ta suur pensionireformaator. Tookord õnnestus suured rahad voolama panna otse riigi eelarvest rootsi pankadesse ning petta tänased pensionärid sisuliselt hädaabisaajateks. Jätke nimi meelde - NESTOR ...
Muid teeneid sel kuivetunud retsil pole.

Anonüümne ütles ...

<a href="http://i.imgur.com/zGoDnUk.jpg>Purtsujuku: Muvvame läbi!</a>

Anonüümne ütles ...

Purtsujuku: Muvvame läbi!

Anonüümne ütles ...

Uue presidendi esimese tööpäeva esimene lause: Eestis pole põletavaid probleeme (ERRi hommikustest raadiouudistest).

a.

Anonüümne ütles ...

Mida sotsid nõusoleku eest said, nemad lasid selle läbi?

Inno ütles ...

Ma arvan, et Nestor sai võimaluse edasi olla Riigikogu esimees. :)

Anonüümne ütles ...

Eestis käivad riigivalitsemisega seotud asjad nagu ükskõik millises Kesk-Aasia Vabariigis.

Anonüümne ütles ...

THI oligi ju asiaat oma haaremiihalusega ja rahvuse poolest

Margus Kiis ütles ...

Sotse ei visatud lihtsalt valitsusest välja libu mängimise eest, muud ei midagi. RE teatas neile, et novembris saadakse KEs Savisaarest lahti ning siis on SDEl minek. SDEs kästi Ossil nüüd vait olla ja Nestori juhtimisel aeti tagumik RE ja IRLi suunas urvi. Ja ime küll, kui piisavalt oli SDE summutisse saanud, siis hakkas ka Rõivas rääkima, et ega KE automaatselt nüüd ka valitsusse ei saa jne.