laupäev, 8. oktoober 2016

Tegelikult oli Ilves parem president kui praegune

Väljavõte Delfi veebist.

Lahkuvat presidenti Toomas Hendrik Ilvest on praegu moodne maha teha, mis on iseenesest huvitav, sest veel mõni aeg tagasi teda kiideti taevani ja ta pole vahepeal üldse muutunud.

Aga miks ta on parem kui praegune: sest ta sai presidendiks ausal teel, läbi valimiste, mitte läbi salasobingute nagu praegune. Juba seepärast on Ilves parem president. Ta on õige president, mitte liba- või valepresident.

Praegust presidenti on tavaks kiita taevani, kuigi ta pole veel ametissegi astunud ning kõik räägivad, et teda ei tunta. Aga mille põhjal siis väita, et ta parem on?

Lahkuv president Toomas Hendrik Ilves oli ja on väga hea president. Tal on omad kiiksud, mille üle sai ilgutud siin Kohvikuski, aga ega see ei tee temast kehvemat presidenti. Lennart Meril olid ka omad kiiksud. Ja ta oli vähemalt inimene, mitte selline topis nagu Arnold Rüütel, kes välisvisiitidel ei saanud õieti aru, kuhu on sattunud.

Ilvese teist ametiaega on kritiseeritud, aga minu arvates läks ta siis just lahti, oli aus nii enda kui teiste suhtes. Tema kõned olid paremad, võibolla kirjutas ta neid juba ise, sest ta oli selgeks saanud eesti keele. Ei lasknud endale enam pähe istuda ega astuda nagu varem.

Ilves oli väga hea president.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei saanud see Ilves midagi läbi vabade valimiste! Tema pandi kokkuleppel ametisse, et Rüütel ei jätkaks. Samamoodi tehti väikses ringis sobing.

Inno ütles ...

Üle 300 inimese oli see "väike ring" seal valimiskogus.

Anonüümne ütles ...

Ah ole aus- ta meeldib sulle, kuna kukkus sinu moodi tegusid tegema- naisi vahetama. Kahjuks oled nii loll, et ei saa aru, kui teist masti mees ta on. Pole ühtki oma lastest virelema jätnud. Erinevalt sinust, kes sa seda kiunuva häälega beebit kohates kohe peast segi läksid ja vanad lapsed unustasid.

Anonüümne ütles ...

Inno - 300 inimest ON piisavalt väike ring ühe presidendi valimise jaoks. Ja meenutan sulle, kuna sa ise kahjuks nii kaugeid asju ei mäleta (nagu te ei mäleta ka oma blogi varaseimaid sissekandeid) - Ilvesel oli toona vastas vaid üks inimene - Rüütel. Lihtne oli Ilvest ära valida. Praegu oli valimiskogu ees palju rohkem inimesi, mitmed neist võrdses edukuses, killustatus oli suur ja tulemus ennustatav. Isegi teise vooru valimiskogusse ei pääsenud need nimed, keda alguses oodati, seega ei saanud ka Kallas ja Jõks kuidagi teineteist võita. Presidenti peaks saama valida otse, missiis et oleme parlamentaarne riik.

Anonüümne ütles ...

Nii pikalt USAs viibinud tegelinski hakkas ilmselt vabamüürlaseks.
Kuulu järgi väisas ta presidendiksoleku ajal inkognito ka massoonide üritusi välismaal.
Mulle sellest sellise reeturi nullimiseks aitab.

Inno ütles ...

Ma jätsin oma lastele unistuste maja Tallinnas Nõmmel. Kas sellest ei piisa veel?

Anonüümne ütles ...

Muidugi ei piisa, idioot! Pole veel kuulnud, et maja saaks sûüa ja selga-jalga panna. Unistuste maja mai äss, sa vihkasid seda vana majakest kogu hingest, ise oled nii kirjutanud.

Anonüümne ütles ...

Lastele jätsid sa parimal juhul pool maja. Teine pool kuulus nagunii Ingridile. Ja kui Ingrid oleks olnud samasugune lombakas, piiksuv ja vigisev imetaja nagu Irja, oleks ilmselt lapsed pidanud ülepäeva käima majanurka närimas, sest ega ema poleks ju jõudnud üksi isegi toidupanka järjekordse almuse järele roomata. Õnneks oli su "endistel" lastel ise enesega toimetulev ema, mitte selline, kellele tuleb iga natukese aja tagant vett pähe valada, et jõuaks teine ennast kleidiga räpaste linade vahel ühelt küljelt teisele veeretada.

Anonüümne ütles ...

Lastele jätsid sa vähem kui pool maja - pangalaenu pärast seda, kui sina vehkat tegid, maksis ta edasi üksi, ka sinu osa. Nii et sellega nii väga kekata siiski ei maksaks.

Anonüümne ütles ...

Inno jättis ka õppelaenu võla laste emale.

Margus Kiis ütles ...

THI ei olnud eriti ühestki otsast hea president. Ta ei osanud oma presidenditööd millegi mõistlikuga sisustada, läks igavusest lolliks. Arvas, et on mingi kuningas või nii. Pealegi oli ta Refi käpa all korralikult,väga truu koer. Lisaks muidugi see tüütult edev Evka. Lõpuks läks Ilves igavusest nii lolliks, et hakkas avalikult naistega sebima, neid vahetama jne mis on eriti piinlik.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Irja ütles ...

Nõustun Margusega. Minu meelest on Eesti Ilvese presidentuuri ajal olnud sisuliselt presidendita riik. Võrdlus kuningaga on tabav :).

Anonüümne ütles ...

Joomas Hendrik Pilves on karistuseks kõigile eestimaalastele nende pattude eest.