reede, 21. oktoober 2016

Vene meedia on muutunud Eesti suhtes ootamatult agressiivseks

Väljavõte Sputniku veebist.

Kui varem Vene meedia eitas kategooriliselt võimalikku sõjalist konflikti Eesti või teiste Balti riikidega, siis viimase paari nädalaga on olukord täielikult muutunud: Vene meedia on võtnud Eesti ja  teiste Balti riikide suhtes väga agressiivse hoiaku. Seejuures käsitletakse Balti riike mitte eraldi, vaid ühtse komplektina.

Kunagi varem pole Vene meedia avaldanud ka sõjasaladusi. Nüüd aga loeme Vene propagandakanalist Sputnik, kuidas 19. oktoobrist kuni 2. novembrini on Eestis käimas salajane NATO õppus Trident Juncture (maakeelde tõlgituna Ahingu ristmik).

Eesti meedias pole sellest tähtsast õppusest kippu ega kõppu. Tavaliselt avaldatakse info selliste õppuste kohta hiljem, umbes nagu kunagi avaldati NLiidus teateid kosmoselendude kohta - alles siis, kui see oli kulgenud edukalt. Möödunud aastal samal ajal toimunud Trident Juncture 2015 oli seni suurim sõjaline õppus Balti riikides, kus osales ligi 36 tuhat NATO sõjaväelast 30 riigist.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuule lõpeta ära! Putini palgal oled või mida sa seda sõjapaanikat külvad?

Anonüümne ütles ...

Venemaa valmistab Baltikumis ette järgmist passiivset konfliktikollet (nagu Ukrainas ja Gruusias), et seekord on tegemist EU ja NATO liikmesriikidega, siis on ka ettevalmistus ning heidutus põhjalikumad...eks näis,

Anonüümne ütles ...

Gruusia algatas ise avantüüri Lõuna Osseetia vastu.
Kas Kiievi Maidani kaikameeste riigipööre koos sellele järgnenud kodusõjaga on meelest läinud?

Anonüümne ütles ...

Demilitariseeritud tsoon on iseenesest väga hea idee, n.ö. diplomaatilise eristaatusega piirkond. Miks mitte kasvõi kõikvõimalike läbirääkimiste pidamiseks.
Teostamine on paraku kahtlane. Sellesamuse... Kalmaaria lähiajalugu on pisut keerulisevõitu ja tavaline kalmaar pigem ei hammusta seda pähklit iseseisvalt katki. Kalmaaria meedia on sõjavastaseid juba äärmuslasteks sõimanud ja "ühiskonna sotsiaalse surve" jõudu ei maksa alahinnata.

Anonüümne ütles ...

Kole kriis. Üks ÜKT - kammraad teadis rääkida , et Inno on juba kaks ööd istunud trepikoja ees kasekaigas käeulatuses. Kõik ikka oma pere kaitseks.
Kardetakse,et ÜKT jääb lõpuni tegemata, sest kujunenud on eriolukord.
Ehk Inno kommenteeriks ise asjade tegelikku seisu.

Irja ütles ...

Okei, arvestan seda naljana :). Muidugi meil on trepikoja uks lukus, nii et seda otseselt valvata ei ole vaja :).

Anonüümne ütles ...

Sõjaolukorras ei saa lukkudele loota. Ikka kaitsev pereisa on kõige parem lukk.

Anonüümne ütles ...

Aitäh, Irja, naljast arusaamise eest. Aga sõjahüsteeria on kasutu - mäng käib suurte vahel üle meie peade nagunii. Ajalugu tõestuseks.

Anonüümne ütles ...

Piltide pealt on näha, et innoljairjal on juba ammu kohvrid pakitud.

Anonüümne ütles ...

Paranoiad süvenevad iga päevaga....

10 päeva jagu konserve, tangaineid ja ohtralt viina on juba varutud või?

Anonüümne ütles ...

Kui lapsed nii halvasti magavad, siis miks vanemad segavad laste und öösel ekraanidega? Paanika ei lase issukesel magada?

LPR ütles ...

Kasekaigas käeulatuses ... lol

Anonüümne ütles ...

Ma hakkasin igavusest vanu postituai siin lugema ja panin otsingusse sõna "ingrid". Sa püha riativägi mis teksti sealt tuli. Enam madalamale ju ei saaks ükski mees langeda. Või saab? Ma mõtlen, et.isegi vaimse puudega mahajäetud meez ei kirjutaks nii oma eksist. http://innojairja.blogspot.com.ee/2007/11/ingrid-ja-seks.html?m=1

Anonüümne ütles ...

Ma olen ka seda lugenud :D Humoorikas ma ütlen, kuigi Inksi nahas ei tahaks olla