teisipäev, 8. november 2016

Inno soovitus jõululauale: kõrvitsamoos

Eesti jõulutoit: verivorstid hapukapsa ja kartulitega, lisandiks kõrvitsamoos.


Eestis tehakse kõrvitsat millegipärast sisse koos äädikaga (kas vesinikülihapendiga ei tahaks teha, see on äädikast palju leebem variant???), aga näiteks Portugalis on väga levinud kõrvitsamoos. Mida ei saa maitse poolest võrreldagi selle äädikaseguga.

Ma tegin ise nüüd kõrvitsamoosi ja tulemus oli väga hea. Esiteks ei pea eriti üldse suhkrut panema, kui just väga magusat moosi ei taha, sest kõrvits ise on hästi magus juba. Portugalis oli kõrvitsamoos väga magus, aga portugallased üldse armastavad magusaid asju. Mina panin paari kilo kooritud kõrvitsatükkide peale ainult pool klaasi ehk 100g suhkrut ja mulle tundus juba piisavalt magus. Võrdluseks, näiteks pohlamoosi tegemiseks tuleb panna kilo marjade kohta vähemalt pool kilo suhkrut.

Teine asi on hind, mis kõrvitsa puhul on 70 senti kilo, erinevalt näiteks pohladest, mis maksavad ligi 5 eurot kilo. Ma proovisin verivorside ja hapukapsaga - kõrvitsamoos on hulga etem kui pohlamoos. Ainult juba avatud kõrvitsamoosi purki tuleb külmkapis hoida, sest vähese suhkruga tehtud moos läheb kiiresti käärima.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Teil pidi ju dieet olema?