teisipäev, 15. november 2016

Kas võimust ilmajäämine tähendab Reformierakonna lõppu?

Pärast Savisaare kõrvale lükkamist on ennustatud lõppu küll Keskerakonnale, aga tegelikult võib minna hoopis nii, et pärast võimust ilma jäämist lõpetab hoopis Reformierakond. Sest sarnaselt Koonderakonnale ja Rahvaliidule on erakonna jaoks kõige valusam hoop mitte liidri vahetus, vaid võimust ilma jäämine. Ning see võib lõppeda erakonna kadumisega. Eriti kehtib see Reformierakonna puhul, sest erakonna ideoloogia on üles ehitatud edule ja võimul olemisele. Nö luuseri staatuses kaotab Reformierakond kõik, mis tal on. Piltlikult öeldes, ükski reformierakondlane ei taha olla luuser, ning nad ei ela luuser-erakonnas olemist üle.

Keskerakond, vastupidi, võib valitsusse saades juurde saada nii toetust kui liikmeid, sest inimesed liiguvad võimu ja toetuse suunas. Keskerakonna kätte koondub väga suur võim, sest neil on juhtohjad nii riigis kui pealinnas Tallinnas, kus liigub valdav osa rahast. Keskerakondlased, kes veel eile olid paljust ilma jäetud ja luuseri staatuses, muutuvad üleöö väga tähtsaks, võitjateks.

Ma tegelikult imetlen neid keskerakondlasi, kel jätkus kannatust ja visadust see hetk ära oodata. Tublid olete!

Aga Reformierakonnal saab väga valus olema. Väga valus kukkumine tuleb.

3 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Ref kindlasti ei kao, sest aparaat on neil korralik aga kindlasti kaotavad toetust omajagu ning neil saab olema palju sisetülisid. Praegu nad üritavad lammutada IRLi, et see laguneks.

Ka võivad mõned sealsed ex-keskid üritada naasta KEsse.

Frei ütles ...

Kui poliitikute rahaallikas (olgu selleks või kilekotid maksuvabadelt pankadelt) kaob, siis võivad nad tõepoolest kokku kuivada.
Õnneks on praegu muudatuste aeg - näe isegi Tomberg kangutati kullahunniku otsast lahti.

Anonüümne ütles ...

samba jaak möllab ttüs vallandab ja koondab.
https://www.facebook.com/itcollege.ee/posts/10154671202564144

nüüd tegi it kolledziga 1-0