pühapäev, 13. november 2016

Roosiga raamatuid lugemas



Mina ei ole selline emme, kes iga päev, põll ees, pliidi ees süüa teeks, aga ma olen selline emme, kes lastega raamatuid loeb. Kuna ma ise niikuinii kogu aeg loen :).

Otsustasime Roosiga lasteraamatud vahele jätta ja minna kohe nö raskekahurväe juurde :). Minul on süles mul praegu käsil oleva Maksim Gorki „Minu lapsepõlv” ja Roosi uurib Euroopa ajalugu.

Oma romaanitriloogia esimeses osas kirjeldab Gorki väga kaasahaaravalt oma lapsepõlve, kus teda kasvatasid muinasjutuvestjast hea vanaema ja türanlik vägivaldne vanaisa, taustaks kurb, ent ilus vaeste inimeste Venemaa. Kui Tolstoi ja Turgenev kirjeldasid peaasjalikult aristokraatide elu, siis Gorki jutustab tavalisest väikesest vene inimesest, avades tema suure hinge. Soovitan lugeda, kel võimalust. Mina loen Gorki teost inglise keeles, aga usun, et see on olemas ka eesti keeles.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Gorki raamatuid on nõukaajal eesti keeles kümneid kordi avaldatud, ka Lapsepõlve.

Frei ütles ...

Rahulik "Madonna lapsega". Ilus kaasaegne foto.

Margus Kiis ütles ...

Sooviks Irjat modelliks. marguskiis75@gmail.com

Anonüümne ütles ...

Aga milliseid lasteraamatuid te Roosiga vaatate?

Irja ütles ...

Nimekiri tuleks liiga pikk, kui siia üles panna :). Roosi lemmikud on sellised raamatud, kus loomade, lindude ja kalade pildid sees.

Irja ütles ...

Margusele - aitäh, ma võtan seda komplimendina, aga mulle kohe üldse ei meeldi poseerida. Olen selleks liiga kärsitu :).

Margus Kiis ütles ...

Fotodele poseerides ei pea paigal väga olema. Üigem vastupidi, dünaamilisus on boonus. Ja hea on end lasta jäädvustada ajal kui ollakse veel noored, sest hiljem ollakse küll veel ilusad aga teistmoodi.