kolmapäev, 23. november 2016

Rootsis pool aastat tagasi kaduma läinud tüdruk ilmus välja ... Itaalias!

Väljavõte Daily Maili veebist.

Eile šokeeris avalikkust teade, et Rooma tänavatele on ilmunud noor tüdruk, kes rääkis inglise keeles. Ta arvati esialgu olevat mõni varem kaduma läinud tüdruk, näiteks Madeleine McCann.

Täna aga teatas Briti väljaanne Daily Mail, et tegemist oli hoopis Rootsis Stockholmis pool aastat tagasi kaduma läinud tüdrukuga, kes kannab nime Embla Jauhojärvi ja on 21-aastane. Nimelt oli tüdruku ärimehest isa Tahvo näinud ajalehes pilte ja tundnud oma tütre ära. Enne seda oli tüdrukut Interpoli kaudu taga otsitud, aga tulutult.

Asja muudab pikantseks asjaolu, et täna sõitis Tahvo koos oma eksabikaasa, pangaametniku ametit pidava Ilona Kapp'iga tüdrukut Itaaliast ära tooma, aga tüdruk oli politsei valve all ja ütles, et ei tahagi koju naasta. Et talle meeldib elu Itaalias.

Itaalia politsei ei saa kuidagi tütre vanemaid aidata, sest tüdruk on täisealine ja ametivõimud peavad austama tema tahet.

Tüdruk oli Itaaliasse ära armunud möödunud aastal, kui ta seal reisil käis. Nüüd suve hakul oli tüdruk käinud Rootsis itaalia keele kursustel ka kui isa viibis välismaal, kasutas tütar juhust ja läks kodust minema, jättes maha nii oma kodu ja õpingud ülikoolis.

Itaalias oli tüdruk algul õppinud keelt Lõuna-Itaalias, aga siis sõitnud Rooma ja jäänudki sinna. Rooma tänavatel äratas inglise keelt kõnelev heledajuukseline tüdruk tähelepanu, kui elas kodutu elu.

Embla täna ajakirjanikega ei suhelnud. Isa rääkis, et ta oli olnud pärast tütre kadumist meeleheitel. Tütrel on aspergeri sündroom, mis väljendub põhiliselt selles, et inimesel on raske luua sõbrasuhteid.

Nõnda. Võibolla polegi paljud kadunud poisid ja tüdrukud maha löödud või surma saanud. Nad võivad olla omale leidnud uue elukoha näiteks ... Itaalias. Ja ei tahagi sealt enam tagasi tulla.

Kommentaare ei ole: