laupäev, 26. november 2016

Sellest ajalooõpikud vaikivad - mis juhtub seksiga sõja ajal?

Sõjas on naine sama tähtis kui relv, väljavõte Helsingin Sanomate veebist.

Viimasel ajal on muutunud üha tähtsamaks märksõnaks sõda. Tuleb tunnistada, et sõda on muutunud sama tähtsaks kui seks. Tuleb välja, et need kaks asja, sõda ja seks on omavahel tihedalt seotud. Sõja ajal aitas seks säilitada lootust, kangelasmatused muutusid orgiateks, seks oli osa isamaalisusest, vahendab Helsingin Sanomat kogemusi Soome sõdadest.

Sõja eelõhtul 1939. aasta tegid Eesti juhid valiku, et eestlased sõdisid võõras armees võõraste riikide eest, soomlased aga tegid valiku sõdida oma armees oma riigi eest. Soomlased elasid läbi mitu sõda, kõigepealt Talvesõda venelaste vastu, siis Jätkusõda koos sakslastega samuti venelaste vstu ja lõpuks Lapi sõda sakslaste vastu. Seda, kumb tegi õigema valiku, kas Eesti või Soome on tagantjärele palju vaieldud, aga viimasel ajal kiputakse arvama, et soomlaste valik oli parem, kuna soomlased säilitasid iseseisvuse. Sel kõigel oli oma hind. Soomlased kaotasid kümnendiku territooriumist, Karjala maakitsuse Peterburi lähistel. Lisaks, nagu kirjutab Helsingin Sanomat, tõi see kaasa nähtuse, millest ajalooõpikud vaikivad - sõjaorgiad ehk soomepäraselt naijaiset. Soomlanna Sari Näre kirjutas sellest raamatu Sota ja seksi (Sõda ja seks), mis ilmus möödunud kuul.

Sõja ajal said mehed ja naised harva kokku - ühed sõdisid, teised hoidsid majapidamisi korras. Kokku saadi ainult matustel - siis olid emotsioonid laes ja nende leevendamiseks korraldati orgiaid. Kus naised seksisid korraga mitme mehega ja mehed mitme naisega. Inimesed võtsid end paljaks ja seksisid kõigi nähes lageda taeva all. Üks rindemees on meenutanud, et inimesi oli grupis seksimas nii palju, et polnud õieti ruumi liikudagi. Koos oli väikses külas vanainimeste asja ajamas korraga kümneid inimesi.

Väga palju magasid sõdurid koos lottade ehk Soome naiskodukaitsjatega (Lotta Svärd oli sõja ajal maailma suurim vabatahtlik naiste kaitseorganisatsioon, kuhu kuulus 242 tuhat naist). Üks oli olnud koguni kõrge ohvitseri tütar. Endised sõdurid on meenutanud, et eriti hea maitses seks võõraste granaatide plahvatuste saatel. Seksiti talvel, kui väljas oli külm ja naistel jalas mitu paari villapükse.

Naised oli sõja ajal kuum teema, sest see ei tekitanud tülisid. Oma kaasvõitlejate soorituste eest kandsid hoolt juba teised sõdurid. Puhkuselt naasnutelt küsiti: noh, kas naist said. Kui mitu korda paugutasid, enne kui koti seljast võtsid? Räägiti ka ebaõnnestumistest, näiteks enneaegne seemnepurse oli üldine jututeema. Polnud ime, et sõja ajal paljud naised rasestusid.

Soome sõdurite jaoks oli "vittu" ehk eesti keeles vitt sama oluline ja tähendusrikas kui Suomi-konepistooli (tõlkes: Soome automaatpüstol, sõjas Soome sõjaväe poolt kasutatud püstolkuulipilduja). Vitt oli see, mis aitas vaenlast tõrjuda.

Naiste roll oli sõja ajal pakkuda "sealt kuskilt" puhkusele saabunud mehele seksuaalset rahuldust. Mõned naised said külge hoora maine, kuigi vähesed, näiteks lottade hulgas magasid võõraste meestega. Naiste vägistamisjuhtumite kohta pole infot, see võis tulla asjaolust, et lottad lihtsalt ei esitanud sõja ajal kaebusi. Eriti raske oli neil naistel, kes määrati sunniviisiliselt sõjaväeosade juurde pesupesijateks. Naised võisid sõja ajal olla ise teiste ärakasutajad, näiteks on teada juhtumeid, kus naine seksis 13-aastase noormehega.

Teada on seegi, et kui Jätkusõjas kandus sõjategevus Vene aladele, siis vägistasid Soome sõdurid vene naisi ja sõjavange. Esines ka nekrofiiliat, ehk surnutega seksimist.

Soomlaste seksuaalsus arenes sõja ajal kiiresti edasi, sest Soome oli olnud külaühiskond, kus inimesed palju oma külast kaugemale ei vaadanud. Nüüd aga toodi kokku inimesed üle terve riigi, nad jagasid infot ja kogemusi. Oli kokkupuuteid sakslastega, kes juba tol ajal tegid naistele suuseksi. Paljud mehed ja naised olid altid seksima, sest see kord võis jääda elus üldse viimaseks.

Eestiski on olnud jutte seksi tähtsusest sõja ajal. Kui ma ise Vene kroonus olin, siis mis seal salata, naised ja nikkumine oli üldine jututeema. Seksile pöörati meeste motivaatorina olulist tähelepanu nii Vene kui Saksa sõjaväes. Sõja ajast on teada, et Vene sõjaväega liikusid kaasas nn polgumadratsid, samuti liikusid kutselised naised kaasas Saksa sõjaväelastega.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa tõesti arvad, et naised osalesid mingites matuseorgiates vabatahtlikult? Sõjas reeglid ei kehti, seetõttu mehed sõda nii väga armastavadki. Saavad oma kõige madalamad tungid (tapmine, vägistamine) valla päästa.

Anonüümne ütles ...

Kulla inimene! Suomi oli tavaline püstolkuulipilduja, mitte "püstolikuule tulistav püstolist suurem relv"! Kas sinu meelset on ka venelaste PPS ja sakslaste MP40 mingid püstolist veidi suuremad ja püstolikuule tulistavad imerelvad? Vene sõjaväes käinud mehena peaksid ju teadma, et vene automaadid sõid sõja ajal sama moona mis püstol TT ja et Kalashnikov on üsna sarnane saksa Sturmgewehrile - esimesed automaattulirelvad, mis ei kasutanud püstolipadruneid vaid spetsiaalselt neile väljatöötatud moona.

Kui artiklis on juba üks selline ilmne totrus, siis on paraku üsna tõenäoline, et ka kogu ülejäänud artikkel on puhas jama.

Loomulikult sõja ajal seksiti ja juhtus igasuguseid asju, aga mingeid massilisi orgiaid küll polnud. Selleks oli inimeste moraal ja kasvatus lihtsalt veidi teine kui tänapäeval. Eriti jabur on väita, et orgiad toimusid väikestes külakogukondades. Peale selle oli rindesõdur pideva stressi ja pinge all, nii et naistest mõelda polnud aegagi rindeolukorras. Sellest räägivad kõikide poolt veteranid oma mälestustes. Jah, kuskil voori juures või tagalas oli jah asi veidi teine ning oli aega ka naisi taga ajada, aga rindel oli muudki teha, peamine oli lihtsalt ellu jääda.