teisipäev, 22. november 2016

USA maksab Eesti kaudu Venemaale kätte?

Väljavõte filmide andmebaasi IMDb veebist.

Vaatasin ära filmi Snowdenist. Olin varem tema kohta raamatuid ja artikleid lugenud, aga no film on ikka hoopis teine tera. Oliver Stone on teinud muidugi hea filmi kah. Ilmselt vanameistri üks paremaid filme üldse. Kust tuleb välja, et Snowden polnud mingi suvaline häkker nagu teda on püütud kirjeldada, vaid üks teravamaid kriite karbis. Kindlasti võtmeisik. Kellel sai ühel päeval valetamisest villand ja otsustas asjad letti lüüa. Mis tekitas maailmas paraja furoori ning kahandas USA rahvusvaheliust mainet. Obama, kes seni paistis suht ok tegelane, näis nüüd väga lollina. Nagu ka Hillary, mis maksis talle tõenäoliselt presidendi ametikoha. Eks Trump, vana kaval rebane tabas selle ära.

Võib mõista USA viha, sest hiiglane kisti paljaks. Püksid kisti rebadele ja alandati. USA, see õigluse ja vabaduse kants pidi tunnistama, et oli ise oma põhimõtete vastu eksinud. See oli väga mõru pill alla neelata. Õli valas tulle see, et Snowden jäi Venemaale, kust teda välja ei antud. Venelased said võimaluse ameeriklastele tagasi teha. Sest mis seal salata, ameeriklased olid kõvasti venelaste järgi nuhkinud.

Nüüd pole ime, et just pärast Snowdeni asja eskaleerusid sündmused Ukrainas. Sest USA ühelt poolt tahtis venelasi pitsitada ja venelased teiselt poolt tahtsid kontrolli säilitada. Ukraina sobis selleks imehästi - maa, mida valitsevad oligarhid, kus rahvas vaesuses ja kus valitseb üleüldine bardakk. Riik oli niigi nagu viitsütikuga pomm.

On ka märgara, et USA ässitab tervet Ida-Euroopat, oma liitlasi Venemaa vastu. Sest viha on suur - Snowden, kes USAs on kurjategijaks tunnistatud, naudib Venemaal vaba mehe elu. Ja USA ei saa sinna midagi parata, mis paistab eriti lollina. Et maailma võimsaim riik ei saa ühest Snowdenist jagu. Lääneriigid, kelle järgi USA samuti nuhkis eriti vedu ei võta, aga endine Ida-Euroopa, kus nuhkimine on olnud aastakümneid tavaline asi, läks kergelt liimile. Kuidas president Ilves ütleski, et nuhkimine pole mingi probleem nende jaoks, kel pole midagi karta - kuigi ise kleepis oma MacBooki kaamerat religioosselt teibiga kinni.

Nüüd on eriti tobedas olukorras Ida-Euroopa, kes sisuliselt mingi Snowdeni pärast riskib oma julgeoleku ja tulevikuga. Sest olgem ausad, ega USA ei alusta Venemaaga mingi Ida-Euroopa pärast sõda. Neid riike kasutatakse lihtsalt venelaste pitsitamiseks. See oli hästi näha Ukraina puhul, mis oli samuti USA liitlane, aga mis jäeti ühel hetkel täiesti kaitseta. Millest lasti lihtsalt üle sõita. Isegi relvi ei müüda neile. Sama lugu oli Gruusiaga. Nüüd räägitakse, et Balti riigid on NATOs ja seetõttu kaitstud, aga ma arvan, et eestlased seda ise ka ei usu, et keegi neid kaitsma tuleb. Ega muidu Soomet ei survetata Eestile appi tulema. Aga soomlased va sunnikud ei võta samuti vedu. Eks neilegi tegi meelehärmi, et ka nende taga nuhiti. Kõige lollim oligi see, et USA nuhkis oma sõprade ja liitlaste järel. Tegeles muu hulgas tööstusspionaažiga. NSA enaseaduslikud pealtkuulamisseadmed olid kõigi Euroopa pealinnade USA saatkondade katustel.

Ma arvan, et USA huvi on, et eestlased ja teised balti rahvad ise Venemaaga sõda alustaks, et venelastele koht kätte näidata. Mille tulemusel saab osa eestlasi surma ja Eesti kaotab osa alasid, nii nagu juhtus Ukrainas. Eestlased on ses mõttes piisavalt naiivsed ja lollid ka, et lähevad hästi liimile. Pärast saab USA end kangelasena näidata, et näete, kogu Eestit ei võetudki ära ja kõik eestlased ei saanud surma, milles tuleb tänada NATOt ja liitlasi.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii Gruusia kui Ukraina said sõjas olles väga palju välisabi. Iseasi muidugi, kuidas seda abi kasutatud on või kuhu see on läinud.

Anonüümne ütles ...

Tsahkna peab teraselt jälgima, et NATO vihmavari oleks ruumipuuduses vaevlevate Repnonski kitsede kohal.

Anonüümne ütles ...

Tasakaalukuse mõttes oleks hea ka lisada, et Oliver Stone on alati suur Putini ja Venemaa austaja ja nende tegude takkakiitja olnud. Nagu ka Depardieu, Seagal jt
Aga tasakaal pole muidugi sinu stiil.

Anonüümne ütles ...

Võtke võtke nüüd hoogu maha!Ees on muutused millest meil veel aimugi ei ole.Mitte midagi ei juhtu siin ilmas niisama!Ei ole Trump valitud USA presidendiks niisama ja ei ole ka keskerakond saanud meil võimule niisama.Ühe asja võiksite selgeks teha ,et Clinton ei saa eales võimule kuiväga seda ka ei oodataks ja on täielikult välistatud Trumpile Kennedy saatus.Maailm muutub täielikult ,9/11 kaevatakse uuesti välja ,valede alustel sõdu loonud sõjardid saavad karistada ,õhust raha trükkimine lõppeb ,ka riiklikud suhted muutuvad ,lõppevad valetamised massimeedias jne..Need kes teavad mis hetkel toimub USA võimukoridorides saavad vaid kinnitada ,ülejäänutele võib see kõik tunduda unenäona.