laupäev, 12. november 2016

Väga positiivsed sõnumid uue valitsuse rindelt

Väljavõte Delfi veebist.

Uue valitsuse rindelt tulevad väga positiivsed sõnumid, mis sisendavad usku paremasse tulevikku. Nii näiteks otsustas uus valitsus laenu võtta.

Jumal tänatud, tõesti. Varem Eesti laenu ei võtnud, mis oli õige, kui majandus kasvas 10% aastas. Ent pärast kriisi, kui majandus kokku kukkus ja praegu, kus majandus seisab, on laenu võtmata jätmine lausa kuritegu, eriti veel olukorras, kus seda Euroopa Liidust poolvägisi pakutakse. Praegu makstakse laenu võtjatele lausa peale.

Praegu on Eesti olukorras, kus pere on näljas, pere liikmed lahkuvad, perele pakutakse toidu ostmiseks intressita laenu, aga pereisa keeldub, öeldes, et ta põhimõtteliselt laenu ei võta, sest ta on kunagi võtnud sellise otsuse, millele jääb surmani kindlaks. Tulgu või surm, aga laenu ei võta, ütleb pereisa. Nõnda ongi ta üksi jäänud laua ümber, istub seal ja annab intervjuusid välismaa ajakirjanikele, kes käivad aeg-ajalt vaatamas seda imet, kus ilma laenuta hakkama saadakse olukorras, kus kõik ümberringi laenu võtavad.

Euroopa Liidus pole ka siis muret, kui laenu tagasi maksmisel jänni jäädakse: siis plekivad selle teised kinni. Eesti näiteks on kinni plekkinud portugallaste, hispaanlaste, kreeklaste ja itaallaste laenusid. Nemad seal elavad tänu laenu võtmisele palju paremini, miks ei võiks siis eestlased oma elatustaseme parandamiseks laenu võtta?

Minu pärast võib seda laenu ka jooksvateks kuludeks, näiteks peretoetusteks kasutada, sest see on parim investeering Eesti ja eestlaste tulevikku. Muidu jookseb Eesti inimestest lihtsalt tühjaks. Ära läinud inimesi hiljem tagasi tuua on kordades raskem ja kulukam kui olemasolevaid inimesi kinni hoida, see kogemus on Eestil juba olemas.

2 kommentaari:

Triin ütles ...

Kus need näljased pered on? Siberis oldi näljas (kui lähiminevikus rääkida). Tänapäeval ei peaks keegi Eestimaal küll näljas olema.

Inno ütles ...

See oli piltlikult öeldes.