neljapäev, 20. aprill 2017

Ratase valitsusel puudub PR

Väljavõte Delfi veebist.

Ma tunnistan ausalt, mul on peaminister Jüri Ratasest siiralt kahju. Sest selline avalikkuse peksukott kui praegu on Jüri Ratas polnud isegi Edgar Savisaar. Mitte keegi pole Eestis viimase 25 aasta jooksul olnud nii suur peksukott. Ma loodan, et Ratase pere ning ta ise peab vastu. Sest ta saab tümitada igast asendist, vahendeid valimata. On tunne, et tal puudub üldse PR. Kui enne teda oli valitsuse, ehk siis Reformierakonna PR viimase peal, siis praegu puudub see sootuks.

Miks siis PR puudub? Kiire vastus on, et kesikud on nii kaua opositsioonis istunud, et neil pole PRi vaja olnud. Nad on ära unustanud, misasi see on ja miks seda üldse vaja on. Savisaar oli nii võimas tegelane eesotsas, et erilist PRi ei vajanudki, talle piisas mõnest truust jüngrist Tallinna televisioonis, Kesknädalas ja Pealinna lehes. Aga nüüd on Ets mängust väljas ning ülejäänud leiutavad ise jalgratast. Või õpivad lendama, olles ise samal ajal lennuki rooli taga. On selge, et sellest head nahka ei tule ja kui midagi ei muutu, lastakse praegune valitsus sõelapõhjaks. Esialgu kukuvad partnerid, see on sotsid ja IRL ning siis lõpuks Kesk ise. Ning opositsioon, see on Reform, EKRE ja Vabaerakond vaatavad seda kõike lõbusalt pealt ja võtavad järgmistel valimistel oma punktid.

Kui veelgi põhjustesse süüvida, siis oleks Reformi pidanud Keski vastu välja vahetama juba 10 aastat tagasi. Pärast seda, kui Reformi juhitav valitsus lasi Tallinna kesklinnas korraldada hirmsa mürgli. Siis aga õnnestus kogu süü veeretada neljale vene pässile, et nemad tahtsid kukutada Euroopa Liidu ja NATO-ga ühinenud Eesti riiki. Kas te kujutate ette, eksole! Isegi Eesti Vabariigi kohus ei uskunud seda juttu ja mõistis mehed õigeks. Aga Eesti juhid tegid pähe Shreki filmist tuttava Saabastega Kassi kurva näo ning rahvas jäigi seda kõike uskuma. Tegelikult oleks pidanud Andrus Ansipi valitsus selle jama pärast kohe tagasi astuma ja Kesk oleks pidanud võimule tulema. Siis oleks saanud kesikud veidi võimu nuusutada. Majanduskriisi ajal oleks poliitiliselt vasakpoolsem Keskerakond olnud samuti väga hea lahendus, paljud mõttetud kärped ja krokodillid ning masskoondamised oleks ära jäänud. Ning nüüd oleks saanud Reformierakond Eesti majanduse õitsengule viia ...

Aga seda ei juhtunud. Reformil lasti valitsuses edasi möllata ja ühiskond ära lõhkuda. Asi läks täiesti käest ära. Eesti olukord on praegu hullem kui kunagi varem, samas kui näiteks naabritel Soomel ja Rootsil läheb väga hästi. Ning mis kõige hullem, opositsiooni ja üldse Eesti suurima toetusega erakonnal puudus võimul olemise kogemus. Ta oli kümme aastat täiesti mängust väljas. Sest ärgem unustagem, et Tallinnas oli võimul Savisaar sisuliselt ainuisikuliselt ja ülejäänud kesikutel puudus üldse arusaam, misasi on võim ja vastutus. Seda on täna näha. Valitsust juhivad juskui loomad, kes on kuskilt aedikust valla pääsenud. Neil on veel rahva toetus, sest kõigil on Reformierakonnast kõrini, aga see aeg ei kesta igavesti. EKRE toetus juba tõuseb väga kiiresti ja pole võimatu, et kui asjad nii edasi lähevad, siis paneb järgmise valitsuse kokku hoopis EKRE.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja nendel vene pässidel, kes justkui pronksiööd juhtisid, olid nii tüüpilised slaavi nimed nagu Linter, Reva.... Tegelikult olid nad THI rahvuskaaslased.

Anonüümne ütles ...

EKRE on lossis elava perekonna toapoistel põhinev poliitprojekt Riigikogu palgale saamiseks.

Inno ütles ...

Varem oli jutt, et EKRE on endine Rahvaliit. Aga mis lossi puutub, siis teised erakonnad on kindlalt veel rohkem ühe väikse pundi käes kui EKRE. Kõiki Eesti asju otsustavad reaalsuses 10 inimest ja nende hulgas pole isegi kõiki ministreid, presidendist rääkimata.