esmaspäev, 17. juuli 2017

Poola saab tähelepanu, sest saatis Brüsseli bürokraadid pikalt

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Brüsseli bürokraatide geniaalne idee oli Euroopa Liit migrantidega üle ujutada. Kuivõrd see bürokraatide armee juhib juhtumisi tervet Euroopa Liitu, siis pidid liikmesriigid ja rahvas selle mõru pilli alla neelama. Algul lubasid need bürokraadid suure suuga migrandid omale koju võtta, aga kui külalised kohal olid, siis need lubadused millegipärast unustati. Sest nende tulijatega oli palju jama.

Eesti ja veel mõned liikmesriigid käitusid nagu paipoisid ja tegid kõik nagu ette öeldi. Võeti tulijad vastu, kuigi hambad ristis ja vastu tahtmist. Millegipärast aga Eestit keegi selle eest ei kiida, kuigi eestlased püüavad alati olla usklikumad kui paavst. Seevastu mõned liikmesriigid eesotsas Poolaga saatsid Brüsseli bürokraadid pikalt ja nüüd saavad nad kiita. Tõsi, mitte Brüsselilt, aga näiteks külastas Poolat äsja USA president Donald Trump ja nüüd siis Briti troonipärija prints William oma perega. Poolale positiivset promo kui palju.

Muide, Briti kuninganna oli migrantide vastu ja see oli üks põhjusi, miks Suurbritannia ELi-ist välja astus. Brüsseli bürokraadid küll tõstsid selle peale seakisa, mis kostis igale poole, aga midagi polnud teha, kuninganna tahtmine jäi peale. Britid ei talunud seda, kui neile midagi peale surutakse.

Eesti ja eestlased aga lasevad end trukkida igast asendist igasse auku, nii oli see NLiidus ja nii jätkub ELiidus. Mitte midagi pole muutunud. Kuigi laulusalm väidab vastupidist, ollakse Eestis jätkuvalt matsid, kes küürutavad saksa ees.

On õnn, et eestlaste-sugused küürutaja-rahvad ei moodusta Euroopas enamust. Muidu oleks ikka väga kole Euroopas elada.

Kommentaare ei ole: