pühapäev, 16. juuli 2017

Suurem iive ON võimalik!



Eestis on kogu aeg taotud nagu mantrat, et suurem iive pole võimalik ja et rikastes riikides ongi väiksem iive. Vihjates, et Eesti on rikas riik ja seetõttu iivet pole. BULLSHIT! Loll jutt suhu tagasi!

Nagu näete graafikust, on Euroopa Liidus just rikkad riigid nagu Luksemburg, Rootsi ja Iirimaa suurema iibega ja vaesed nagu Eesti, Kreeka, Portugal, Rumeenia ja Bulgaaria väikse iibega. Ehk siis Eesti väike iive tuleb vaesusest, mitte rikkusest. Ja vaesus tuleb omakorda sellest, et iive on väike. Surnud ring, kus väljapääsu leidmine pole olnud viimase 20 aasta jooksul veel kordagi prioriteet. Lihtsalt lastakse väikerahval ära kustuda.

Häbi peaks olema Eestis võimul olevatel ja oma perset laiaks istuvatel poliitikutel üldse rahva ette ilmuda! IRL kui rahvuslik erakond peaks hoidma moka maas ja nurgas häbenema! 20 aastat võimul ja MUHVIGI pole tehtud. Ütlen otse, mitte MUHVIGI! Ja seda juttu pole ka mõtet rääkida, et vaesus tuleb nõukogude ajast. See aeg on ammu möödas! Eestil on olnud sadu võimalusi trendi murda, aga need on jäetud kasutamata, kuna poliitikutele on omakasu olnud tähtsam kui rahva saatus. Nii on!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kui inimene saab min. palka (470 eurot kuus), siis tal läheb pensioniarvestusse ühe tööaasta eest umbes 0,3 aastat. Kuigi käib täiskohaga tööl. Min.palk peaks = 1 tööaastaga. 2016.a. andis 1 tööaasta 1020 eurot, mis oli Eesti keskmone palk.