pühapäev, 10. september 2017

Võru ettevõtja Jüri Luik räägib Kirumpää linnusest ja kritiseerib Võru linnavalitsuse vaenulikku suhtumist ettevõtjatesse (video)


Täna oli siin Võrus fantastiline päikeseline päev ja võtsime ette autosõidu Võrust paari kilomeetri kaugusel asuvasse Kirumpää piiskopilinnusesse, kuhu oli kogunenud hulk teadlasi ja ajakirjanikke, nende seas kohaliku ajalehe Võrumaa Teataja esindajad. Räägiti linnuse väärikast ajaloost ning võimalustest seda ajaloolist pärandit säilitada.

Linnuse säilitamise ja väärtustamise oma südameasjaks võtnud Võru ettevõtja Jüri Luik räägib videos, kuidas kõik alguse sai ning mis tal edaspidi linnusega plaanis. Jüri sõnul ei ole praegune linnavalitsus ettevõtjate suhtes kuigi soosiv ja seda tuleks tema arvates kindlasti muuta.

Jüri on tõesti tubli - kui enne võimutses linnuse ümber paks võsa, siis nüüd on seal kõik korda tehtud ning ilusa ilmaga on see üks mõnusamaid pikniku pidamise kohti Võru lähedal üldse. Samuti on Kirumpää linnus ideaalne koht ürituste korraldamiseks. Jüri on, muide, ka legendaarse Linnuse Rocki korraldaja ning tõi aastaid tagasi Võrru ka ühe teise legendaarse ürituse - Võru järvemuusika.