kolmapäev, 7. veebruar 2018

Ainult surm, surm ja surm - Eestil nagu tulevikku polekski, ainult minevik

Väljavõte Delfi veebist.

Võibolla olen ma imelik, aga kas pole juba küllalt selles surmades sonkimisest. Eesti meediaruumis muud justkui polekski kui surm, surm ja surm. Üks surm ajab teist taga. Üks põhjus, miks ma enam lehti ei loe, sest seal muust ei räägita, kui surmadest. Isegi Helle Meriga, kelle tütar elab Soomes ja tegeleb seal ilmselt põnevate asjadega, räägiti ainult surmast. Ja siis veel tuli Hellekest masseerida mitu aastat, et rääkida ... surmast. No kamoon!

Mis on asja point? Miks ei räägita tulevikust? Eestil justkui tulevikku polekski, ainult minevik ja surmad. Miks ei räägita tulevikust, tuleviku juhtidest, inimestest, kes Eestit tulevikus edasi veavad. Või on probleem selles, et neid inimesi Eestis polegi? Aga siis võiks sellest rääkida, et räägime surmadest, sest lapsi ei sünni ja need, kes sünnivad, lasevad Eestist jalga nagu Tuule Meri.

Soome meedias pole surmad mingi teema ja seal räägitakse ainult tulevikust, tuleviku Soomest ja inimestest, kes Soomes tulevikus ilma teevad. Miks ei võiks Eestis sama teha?! Jätkem surnud ükskord rahule ja laskem neil rahus puhata.

P.S. Üks veider Eesti tunnus veel: eluajal inimesi kotitakse mis kole, mõnitatatakse ja sõimatakse, nö aetakse hauda, aga pärast surma, vot pärast surma, siis algab hirmus taganutmine. Et kus oli ikka tore ja andekas inimene, suurkuju. Nii oli näiteks Jaak Joalaga. Nii oli Urmas Otiga. Nii oli Eino Baskiniga. Ja ma võin anda oma pea, et sama kordub Edgar Savisaarega.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ise, Inno, oled ajakirjanduse osas ju haritud mees. Ja ei tea nii lihtsat asja. Et miks kogu aeg surm ja surm pressis möllab. Sest - surm müüb. Lihtne.

Inno ütles ...

Kus ta siis müüb, kui tiraažid langevad!

Anonüümne ütles ...

Kui tiraazid langevad, eks siis selle peatamiseks surma teemat ekspluateeritaksegi - aitab või natukenegi uppuvat laeva vee peal hoida. Nii et väljaannetel on see surma-haip nö hädaabi.

Anonüümne ütles ...

Seda nimetatakse hirmu genereerivaks meedia programmeeringuks. Inimesi hoitakse sihilikult madalas energias ja selleks valdavalt ka surma, sõja, katastroofidega uudiseid. Ei kirjutata milleski ilusast, toetavast, tulevikust. See on teadlik masside manipulatsioon. Nii on kergem inimesi kontrollida. Seega, Inno, kirjuta ikka positiivseid lugusid ka.
Aga see on selge, et oled õrna hingega mees ja pead õppima käituma nende manipulatiivsete naistega. Lugesin just sinu blogilugu ahistamisest. Oska neile naistele öelda: EI.