pühapäev, 18. veebruar 2018

Valitsus saadab noortele meeste sõnumi, et minge ära

Väljavõte Delfi veebist.

Kui seni lahkusid Eestist kõik haritud ja noored naised, sest neile pole sobivat meest, siis nüüd on põhjust lahkuda noortel meestel, sest neid ähvardatakse passi ja auto äravõtmisega. Sest laps võib sündida igaühel, samuti võib igaühel ette tulla lahutus ja ka elatise võlgnevus võib praeguse Eestis kehtiva korra järgi igaüht tabada. Mis tähendab, et iga noor mees peab arvestama sellega, et teda võidakse hakata ühel päeval represseerima selle pärast, et ta otsustas jääda Eestisse ja saada isaks.

Eesti jääb tulevikus sobivaks elukohaks üha vähesematele. Võibolla tõesti sääraste 98-aastaste Kanada prouade jaoks, kellest kirjutas Postimees, kes tulevad Eestisse surema ja kellel tõesti pole enam midagi kaotada. Ja kellelt poole suurt midagi ära võtta. Aga kõik ülejäänud - ausalt, kui mina oleks noor 20-aastane, siis noor Inno - tuld sellest pepuaugust nimega Eesti. Sa ei kahetse!

Sest esiteks, kui sul sünnib laps või lapsed ja sa oled sunnitud lahutama, siis hakatakse sind kohemaid represseerima. Samuti pole mingit elu, kui sul sünnib erivajadusega laps või invaliidistub mõni pereliige. Siis on lõpp. Siis muutud kohemaid kerjuseks.

Eesti sobib tõesti vanainimestele või neile, kes on otsustanud elu lõpuni lastetuks jääda. Aga siis tuleb teha noormeestel koheselt vasektoomia või tütarlastel lasta end steriliseerida. Sest lapsed tähendavad Eestis mitte lihtsalt elatustaseme langust, vaid vaesust. Kui sa just pole mõni kõrgepalgaline linnapea või Riigikogu liige.

Kohati tundub, et kõik normaalsed ja mõtlevad inimesed ongi juba Eestist lahkunud ning ise oled viimane loll, kes on veel jäänud virelema. Ausõna! Ja EV100 mai äss, sellist vabariiki ma tõesti ette ei kujutanud, kui 25 aastat tagasi iseseisvusest unistasin ja Eestit üles ehitama asusin. Päris tõsiselt. Ma ei tea, mis on toimunud, aga ma ei tunne enam oma Eestit ära. Pisar tuleb silma, kui Eesti peale mõtlen. See pole enam vabade inimeste riik, vaid repressiivaparaat, kus kõik koorma all ägavad. Hinnad on kõrgeks kruvitud, palgad selle kõrval olematud. Lisaks külvatakse inimestesse pideva sõja jutuga hirmu. Väga paljud on sunnitud lahkuma ja asemele veetakse muulasi. Viimati kannatasid inimesed Eestis niimoodi Stalini ajal. Haldusreformi, mis Stalinil pooleli jäi, jätkas tänane Eesti valitsus.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ausalt öeldes pole ka lastetutel Eestis mingit tulevikku, kui vaadata, kuidas neid pidevalt meedias ja populistlike poliitikute poolt rünnatakse, süüdistatakse eestlaste väljasuremises, ähvardatakse lastetusmaksuga jms.

Mis see nn. kalkulaatorgi muud oli, kui ideoloogiline piits lastetute turjal, et neile selgeks teha, kui kasutud nad riigi jaoks on. Nii et lastega või lasteta - Eestis on juba kõigil ebamugav elada. Ma tõesti ei saa aru, mispärast on vaja ühiskonnas sellist viha üksteise suhtes üles kütta või kes on selle vihkamise promootor.

Inno ütles ...

Seda viha on köetud juba aastaid, aga eestlane on pikaldase loomuga, ta ärkab hilja. Ja kui ärkab, siis ... Ma ei taha olla vihale aetud eestlase vaenlane. Paha juhus on see, et see viha kulmineerub EV100 juubeliaastal. Aga mis teha, ju siis on nii määratud minema. Eelmine kord oli rahvas nii vihane 1930ndate aastate algul, siis kuulutati rahvas haigeks ja pandi päitsed pähe. Näis, kas nüüd läheb samamoodi.

Anonüümne ütles ...

Viimati oli Eestlane vihane 80ndate lõpus, enne seda peale 39 aastat … hetkel jõuan üle mitme aasta omal hambaravi lubada, niisiis ei kurda, kuid vihase eestlase vastu ei lähe kunagi. Nemad on ikkagi minu vennad ja õed.

Anonüümne ütles ...

Täiesti nõus: “Ei kahetse”, ei ole kordagi 10 aasta jooksul kahetsenud. Kaugelt vaadates tundub asi veelgi hullemana, ei kujuta elu Eestis ettegi. Kuidas on võimalik €190 kuu aega elada? Kas kõik valitsuse liikmed on idioodid? Ei ole, nad on lurjused kes oma tasku pistavad 20x rohkem ja siis süüdistavad veel et ah, sina, oled laisk. Ülbus, ükskõiksus ja pettus valitseb inimeste seas ükskõik kuhu vaadata.

Anonüümne ütles ...

Ei ole ka vanadel siin kerge, üsna paljud neist püüavad oma pensionist noori aidata ja ei saa endale midagi lubada peale vähese söögi. Vanadekodu jaoks raha ei jätku, tervise parandamiseks raha ei jätku jne. Kõik ei ole rikkad väliseestlased, on ka väikese palga pealt pensionile jäänud ausaid töötegijaid. Lisaks suhtutakse eakatesse halvasti, et kaua nad jalus on. Seda suhtumist on ka teie blogis mõnevõrra märgata.