kolmapäev, 31. oktoober 2007

Veel Tartu linnavalitsuse pläkkidest


Pildil Tartu linnavalitsuse ehitusjärelvalve juht Andres Aint, kes on saadetud meie koju "paikvaatlust" tegema. Pilt võetud täna tema rate.ee kontolt. Brrrr!!

Nagu mulle on öelnud Laine Jänes, puuduvad Tartu linnavalitsuse ametnikel elementaarsed suhtlemisoskused. Poleks küll arvanud, et see selliseid mõõtmeid omandab, et linn tahab tungida uue majaomaniku magamistuppa (appppiiii, sellist tegelast nagu see Andres Aint ma küll oma magamistuppa ei lase; jumal hoidku, mida ta veel teha võib. Äkki on purjus, kui tuleb, appppiiii!!!!), kuid see selleks. Tahtsin hoopis kirjutada kahe aasta tagusest juhtumist, mille pärast tollane linnapea Laine Jänes minu ja mu 78-aastase isa ees vabandas.

Nimelt oli tollal majaomanikuks mu isa. Ja siis ükspäev, kui ta mõnusasti Rakveres oma kodus kohvi jõi, helistati talle linna puhastusteenistusest ja kästi, väga kurja häälega sealjuures, katusel kõlkuv jääpurikas ära koristada. Isa ehmatas ja helistas mulle, et mis nüüd teha. Tal hakkas pärast seda väga paha, välja tuli kutsuda kiirabi. Kõik seepärast, et linnavalitsuse naisametnik polnud osanud asja delikaatselt edastada. Oleks ju saanud öelda, viisakalt, et teate, teie katusel on purikas, palun koristage see ära. Aga kukuti ähvardama, vanainimest, et kui te seda kohe ei tee, siis saate trahvi.

Õnneks asi lahenes, kihutasin ise kohale ja lõin purika akna kaudu alla. Laine Jänes, kellele linnaametniku peale kaebasin, veel pärast armsalt muretses, et kuidas isa tervis. No paremaks läks. Aga isa oli pärast mitu päeva ärevil. Temas, 78-aastases mehes tekitati tunne, nagu ta oleks kurjategija, ja see kurvastas teda väga.

Pöördun siinkohal üleskutsega linnapea Urmas Kruuse poole: palun tehke ametnikele selgeks, et kurja häälega tuleks rääkida ikkagi vaid kurjade, seaduskuulmatute inimestega. Nendega, kes seadust ei täida ja linnavalitsuse korraldusi eiravad. Minu isa oli alati väga püüdlik ja korralik, aga ometigi karjus linnavalitsuse ametnik tema peale.

Hoidke häid inimesi, muidu lähevad head inimesed Tartust minema.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kahju, et isa ja 78aastane ja nõrga tervisega ja rakveres jne. Päriselt. Aga ma arvan ka, et linnavalitsuse asi ei peaks olema majaomanikke mööda ilma taga ajada ja nõuda, et nad oma majaesise korda teeks. Rippuv jääpurikas on VÄGA tõsine asi ja tore, kui majaomanik ise seda sama tõsiselt võtaks. Mitu maja on Tartus? Mitu inimest oleks linnavalitsusse tööle vaja, et kõik omanikud mingi jääpurika pärast läbi helistada ja nõuda seda, mida nad nagunii peaks ise teadma ja tegema?

Kui mõni möödakäija (laps?) oleks selle jääpurika pärast surma saanud, mis tunne su isal siis oleks olnud? Parem, kui ametniku sõimu kuulata? vaevalt..

Inno ütles ...

Selle purikaga juba tegeleti.
Ja küsimus polegi niiväga purikas (neid rippus toona hulgi ka linnavalitsuse enda hallatavatelt hoonetelt, seda otse kesklinnas), vaid selles, KUIDAS inimestega suheldakse, kuidas käitutakse. Kohati jääb mulje, et ametnikeks on võetud kõige koledama suuvärgiga inimesed. Seejuures naine linnavalitsuseslt itsitas, kui rääkis trahvisummast. Ja andis paar telefoninumbrit, millele helistades sai tellida tõstukauto. Ja neil numbritel helistades selgus, et järjekord on 1,5 KUUD!!! Õnneks kangutasime purika oma jõududega alla mõne tunniga. Sest loomulikult on purikas ohtlik, aga vajadusel saab kõnnitee tähistada, mis oli ka tehtud.
Samas tean ma, et nn lugupeetud linnakodanikega suhtlevad need samad ametnikud väga magusas toonis. Aga isikutega, kellelt pole kohtuasja oodata, just eriti vanemad inimesed, sõimatakse julmalt läbi ja keeratakse trahvid kaela. Umbes stiilis, et las maksavad, raisad, nagunii kõngevad varsti ära, raiped. Saab nad jalust ära! Selline on suhtumine vanematesse inimestesse. Ja ärge palun tulge ütlema, et see nii ei ole! Millegipärast saadakse vanadest inimsetest alles siis aru, kui ollakse ise vana. Ja nähakse sellist vatti veel enne surma, et ... Ma olen seda ise niipalju kõrvalt näinud, et vastik hakkab. Ja kui vanainimene sureb, siis tehakse nägu, et oi kui kahju. Ja see variserlikkus hakkab peale kõige tipust, kirikust, kui täpsem olla. Kirikumehed on kõige suuremad variserid, ja paljud teised võimu juures seisjad. Kes peaks just eeskuju näitama.