Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

esmaspäev, 21. jaanuar 2008

WANTED: Kirsti Vainküla


Väljavõte Ekspressi veebist.

Mul on üks suur, suur, suur unistus, mis ei anna mulle rahu enne, kui see on täitunud. Nimelt teha SLÕhtulehe ajakirjanikule Kirsti Vainkülale tagasi kõik see halb, mis ta tegi Innole, kui sõimas teda Õhtulehes kiimakotiks ja enesepilastajast seksihulluks. Kui treis lugusid pisaraid valavast Ingridist ja küsis pateetiliselt, kui kaua Inno veel Ingridit kiusab. Seda olukorras, kus mitte Inno ei kiusanud Ingridit, vaid Ingrid kiusas Innot. Inno andis Kirstile mitu korda heatahtlikult intervjuu ja suhtus temasse hästi, aga Kirsti pööras pärast kõik ta sõnad tagurpidi ja kirjutas kokku valet. Seepärast me ei suhtlegi enam Õhtulehega. Kui usaldust on murtud, siis seda on väga raske taastata.

Kirsti tegu oli tahtlik, küüniline ja ettekavatsetud ning ma ei andesta seda mitte kunagi. Ja ma jaksan hästi kaua oodata. Revenge is a dish best served cold. Ehk siis: kirjutage mulle. Olen nõus konkreetse info eest maksma ja heldelt.

Uus inff! Selgub, et Vainkülal on palju lapsi ja kõik eri meestega. Aga kes on isad? Konkreetse vihje eest 1000.- kätte.

Keegi kirjutas, et äkki polnud Kirsti süüdi, hoopis toimetaja. Nojaa, eks teise kaela ole ikka hea süüd veeretada, eks ole. Toimetaja tegi, toimetaja tegi. Kes siis toimetas neid lugusid? Urmo Soonvald või? Kahekesi teki all toimetasid?

Igal juhul ma mäletan selgesti, kuidas Kirsti helistas mesimagusa häälega Innole ja ütles, et ole hea, anna intervjuu, mul juba siin Peep Vainuga räägitud ja Peebu ja Ingridi armusuhe läheb homsesse lehte, ja Inno siis muidugi rääkis temaga heausklikult. Tulemuseks oli artikkel pealkirjaga "Kuidas Inno Tähismaast sai seksihull enesepilastaja". Ei juttugi Vainust, ainult üks Inno-sõim.

Aga olgu, kuna ma olen hea inimene, siis annan Kirsti Vainkülale tähtaja. Nädala. Helistada Innole ja paluda vabandust. Siiralt. Selgitada ära, miks nii läks. Kelle süül. Kui ta seda ei tee, siis ma järeldan, et ta ei kahetse ja ma jätkan oma detektiivitööd. Leidsin just ühe allika, kes Kirstiga pikka aega koos töötanud ja kes jagaks meeleldi meile oma teadmisi temast. Nii et - üks nädal, aeg läks käima. Inno ütles ka, et on nõus vabandust vastu võtma.

15 kommentaari:

  1. aga oled Sa kindel, et just Kirsti ise seda tegi? äkki ta lugu toimetati, nii et autor ise ka ei tundnud seda ära? nii juhtub ajakirjanduses pidevalt

    VastaKustuta
  2. Ma olen Kirstiga tere-tasemel kokku puutunud - miskipärast on jätnud kena mulje, no Urmo ka tegelikult - ei oskaks oodatagi et nad võiks selja taga nuga selga väänata.
    Lapsi on küll Kirstil palju, kõik pikkade vahedega, tundub et eri suhetest saadud.

    VastaKustuta
  3. Kirsti funktsioon on lehes: olla nägemusmagnet. See on selline riistapuu, mis imeb inimesest-intervjueeritavast tema nägemuse ja seisukohad kõnealuse teema kohta. Ja selles pole Kirstile vastast kogu Eestis. Kui tema ei saa nägemust kätte, siis võiks uurida - ehk on intervjueeritav surnud?
    Kuna Kirsti kirjutab aga üsna süüdimatult Tallinn ühe n-ga, siis läheb tema kirjutatud tekst päris rangele toimetamisele. Teine põhjus on see et Kirsti on ise langenud õelapoolsete intervjueeritavate ohvriks. Näiteks: aastate eest oli mingi kolmnurk, mille tippudeks Lauri Leesi, miski kuramuse klaver ja siis Prantsue Lütseum.
    Leesi valetas teadlikult Kirstile. Seejärel avaldas aga artikli, milles tänitas noore ajakirjaniku üle, kes fakte ei kontrolli ja kes ülepea on loll nagu ilmateade. See oli õelalt tehtud. Väga õelalt.
    Ja tõi kaasa Kirsti lugude veelgi põhajlikuma toimetamise.

    Samas tundub, et pärast oma kauaaegse kolleegi ja hilisema elukaaslase Rait Raidmaa surma, hakkas ka Kirsti töö kannatama. Nimelt korjas Kirsti "pimedast peast" andmestiku kokku. Rait aga näitas talle, mida see teave tegelikult tähendab. No mõtestas justkui, või nii.
    Nüüd on Raidmaa asemel Soonvald. Raidmaa ja Soonvald on aga nagu kuu ja kuuepennine.

    VastaKustuta
  4. Mitu lugu ilmus selliselt ja Kirsti ei ole selgitanud ega vabandanud. Kui ta siiralt vabandaks, siis võib-olla ma suudaks andestada. Aga siis tal tuleks ka põhjaalikult selgitada, miks nii juhtus. Inno elas seda kõike väga sügavalt üle. Pealegi, ta veenas Innot intervjuud andma sõnadega, et tal on Peep Vainuga räägitud ja Peebu ja Ingridi armusuhe läheb ka lehte, aga pärast oli sõimulugu Innost, kuidas temast on saanud "seksihull enesepilastaja".

    VastaKustuta
  5. Hmm, aga kas siis on äkki sedasi, et hoopis Soonvald tituleeris Inno seksihullust enesepilastajaks? Aga miks?
    Ja miks ei läinud lehte inff Peep Vainust? See oli ju nii kuum teema.

    VastaKustuta
  6. Saadan õige varsti pika info ja pangakonto ka. Kristi värise!

    VastaKustuta
  7. Ei tea kas loo vormistab lõplikult Soonvald või Kirsti, aga kaldun esimest uskuma. Miks?
    Sellepärast, et ka tavalises jutuajamises paistis Kristi puhul silma kaks asja: ta ei andnud hinnaguid inimestele ja ta on isetuim (loe isekusest vaba), keda ma ülepea olen näinud.
    Kus keegi teine ütles: "Vaata, kus tige tegelane!", seal sõnastas Kirsti: "Vaata, kus sai tigedaks!"
    Ühesõnaga ta markeeris isiku reaktsiooni, aga jättis puutumata isiku.
    Kui eks inimesed muutuvad. Ma ei tea kuidas nüüd.

    VastaKustuta
  8. Irja küsimusele miks Peep V. ja Ingrid T. lood välja jäid, oskan vastata oletusega. Minu meelest on nii PV kui Kroonika teinud Õhtulehes reklaami ja küllap selle eest ka maksnud.

    VastaKustuta
  9. See, millega te tegelete on puhas laim. Kogu teie blogi on kuulujuttudele tuginev. Ja kas mitte põhiseaduses ei ole punkt, et kellegi au ega väärikust ei tohi rüvetada?
    Nagu te mainisite siis te kavatsete SlÕhtulehe kohtusse kaevata ning ilmselt au ja väärikuse rüvetamise eest.
    Kas siis Dagmar Lampil, enamikel SLÕhtulehe ja Kroonika tegelastel ning ka Ingrid Tähismaal on ka õigus teid selle eest kohtusse kaevata.
    Iga suvaline jorss võib teile anonüümselt vihjeid saata, mis tähendab, et see võib olla täielik ilukirjanduslik mõttelend.
    Ma mõtlesin ka, et võiks saata mingi eriti rämemahlase laimu ja vaadata, kas võtate tuld või mitte, aga ma arvan, et ma ei julgeks peeglisse vaadata pärast sellist eksperimenti.

    Sa Irja ütlesid, et Inno oli väga kurb selle pärast, mis temast lõpuks kirjutati lehes, siis kas sa ei arva, et Daki, Aigi Viira ja kõik ülejäänud ei ole sama kurvad?

    Ja ma ei saa ühest asjast aru...
    Kui minult küsiks ajakirjanik, et kas ma tean midagi oma ekskaasa uuest suhtest, siis ma vastaksin ausalt, kas ei või jah ja sooviksin neile palju õnne, lõpetaks kõne ja elaksin oma elu edasi. Ja okei, sealt võib välja lugeda ilmselt erinevaid emotsioone, aga et mind hiljem saaks tembeldada seksmaniakiks jne oleks ikka väga raske.
    Või see oli äkki nii, et Inno mõtles et teeb nalja ja räägib, milliseid trikke Ingrid Tähismaa voodis tegi aj kui halb ta oli ja kus tal karvad kasvasid ja kui suur on PV meheau ja detailsed võrdlused Inno enda omaga. Lisaks kuidas ongi parem, et vana mrd mingi koleda kondise mehe sai ja kui mõnus on endale rusikat aanusesse pista.

    VastaKustuta
  10. Andku minna oma kohtuasjadega!

    Te ei tunne Ingrid Tähismaad, kui tal on kasvõi väike võimaluse-poisike kedagi kohtusse kaevata, siis ta teeb seda. Vähemalt on ta seda siiani teinud. Nii et las kaebab, mul pole selle vastu midagi. Ongi hea. Saangi kohtus oma suu puhtaks rääkida. Ja kohus saab ka tunnistajad kivi alt välja tirida, muidu nad peidavad end hoolikalt.

    VastaKustuta
  11. Eks Vain sai ka tasuta koolitustega maksta. Tal nagunii on raskusi oma koolituste müümisega, väga palju on tasuta kohti. Või mingite nn teenete eest.

    VastaKustuta
  12. Oh sa njummi, see oleks vast suure naeru päev, tervele eesti rahvale, kui õhtulehe seltskond meid kohtusse kaebaks. Ühtlasi meile suurim võimalik kompliment. Laske käia, oma emade ja isade häbiplekid.

    VastaKustuta
  13. Ja nüüd kooris nutma, sest Dagmar Lamp, Aigi Viira ja Kirsti Vainküla on kurvad. Nuuks, nuuks, nyyhk, nyyhk. Isegi kõige viletsam kerjus ei tunne teile kaasa ja ka siga ei anna teile teed.

    VastaKustuta
  14. kui ma narva mnt alguse sushi restoranis töötasin, miilustas too mõrd vainküla pidevalt kadastikuga. too kadastik ise on mingi seksiloom, mitte inno. ja vainkula teine laps on täpselt kadastiku nägu

    VastaKustuta
  15. "Mul on üks suur, suur, suur unistus, mis ei anna mulle rahu enne, kui see on täitunud. Nimelt teha SLÕhtulehe ajakirjanikule Kirsti Vainkülale tagasi kõik see halb, mis ta tegi..."

    Mina isiklikult kannan sarnast unistust endaga kaasas juba 13 aastat. Ta rikkus lõplikult minu elu, mida pole kellegile antud rohkem kui üks. Aga mul on teatud asjades väga suur kannatus. Pealegi tean, et ma ei pea ise midagi tegema, sest kõik halb tuleb inimese juurde ise ringiga tagasi. Ja nagu ma aru saan, on palju seda, mis temani kunagi ringiga tagasi jõuavad.

    VastaKustuta

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.