kolmapäev, 26. veebruar 2014

Refomierakonna girl power. Kas Ansipit on tõmmatud tillist?

Kohvik tunnustab Reformierakonda Eurovalimistel girl power'ile panustamise eest (Inno siin tuletas meelde, et eelmine kord oli ka Ojuland esinumber). Õige! Esinumbriks tark ja huvitav Kaja (minu kursaõde, muide), mitte halligav Urmas. Positiivne üllatus oli ka see, et Ansipit nimekirjas polnud.

Irja: Inno, mis sa arvad, miks Ansipit nimekirjas pole?

Inno: Ma arvan, et tal on mingi kaval plaan. See on tõesti kummaline, et pole. Sest praegu sõltub komisjoni liikmeks saamine sellest, kui edukas sa oled olnud valimistel. Näiteks Läti endine peaminister Dombrovskis kandideerib valimistel ja tahab saada Euroopa Komisjoni presidendiks, Barroso asemele. Uue süsteemi järgi saavad komisjoni need, kes on edukad valimistel.

Irja: aga mis on siis ikkagi sinu arvates see Ansipi kaval plaan?

Inno: tal on enda arust kaval plaan. Teda on lihtsalt natuke petetud. Talle on lubatud komisjoni kohta, aga ta ei pruugi seda saada. Ja Kallas ei pruugi ju üldse Ansipit nimetada sinna.

Irja: et sa siis väidad, et Ansipit on tõmmatud tillist?

Inno: lõhnab küll selle järgi. Teine võimalus on see, et ta on mingi jamaga hakkama saanud, millest ei taheta veel rääkida avalikkusele. Mina sain aru, et ta pani ameti maha selleks, et eurovalimistel kandideerida. Aga kui ta ei kandideeri, siis miks ta pidi ameti maha panema, just nüüd, enne valimisi?

Irja: kusjuures see nimekiri avalikustati ju alles pärast Ansipi tagasiastumist.

Inno: jah. Ja Ansipi nime seal pole.

Kommentaare ei ole: