reede, 7. märts 2014

Kuidas Venemaa on juba sõja kaotanud

Väljavõte New York Timesi veebist.

Veel üks asjalik artikkel New York Timesis Ukraina teemal, seekord ajakirjanik Chrystia Freelandi sulest ja kus esitatud mitmeid mõtteid, mis siit Kohvikust eelnevate päevade jooksul läbi käinud. Artikli point on selles, et Putin tegi Ukrainas rea valearvestusi ja seisab nüüd silmitsi võimu kaotusega Venemaal.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No Putin ei ole huvitatud mingist
kuumast sõjast. Putin on huvitatud, et Lääs tuleb Ukrainale appi ja maksab tolle gaasivõlad ära.
EU saatis ju Ukraina p..sse. Ei tahtnud aidata, tahtis ainult Ukrainalt saada, et too oma tootmise standardid EU normidega omal kulul ühtlustas. Tutkit, brat.Nüüd ollakse sunnitud kraapima meeleheitlikult
raha kokku, et hoida noil debladel nina kuidagi vee peal.
Kui Putin suudab hoida Saksamnaad oma gaasiluti otsas siis ei ole tal raske teha seda Ukrainaga.
Just a bisnis.
Krimm on sealjuures Kosova vol 2.
Putin demonstreerib elulise näite varal miks oli vaja venet kuulata kui omal ajal öedi: Serbiat ei ole vaja tükeldada, see avab Pandora laeka. Albaanlased tahtsid teist riiki, üüd tahavad venelased Krimmis enesemääramisõigust, tuleb teine vene riik. Ja tuleb kolmas ning neljaski kusagil, millalgi...

Anonüümne ütles ...

Seksikat sõda ei tule!
Venemaa ei vaja ise sõda ja ei lase Ukrainat sõjaväljaks muuta.

Edmund ütles ...

Lugemist teemal, miks Venemaa enam Läänt ei karda (ja miks Venemaa ikkagi Krimmi vallutada tahab), võib aimata, et asi on ikka ses rahas, mis paneb igasugused rattad käima:

http://www.politico.com/magazine/story/2014/03/russia-vladimir-putin-the-west-104134.html#.UxotYvR_v5l

Anonüümne ütles ...

Aga Venamaa polegi kunagi Läänt kartnud. Vahel olnud mõnevõrra segaduses, kui selgunud, et läänt ei juhigi selline retsidiivsete oligrofeenikute kamp nagu Venemaad.

Anonüümne ütles ...

Paneb muigama pidev Putin ees ja Putin taga.Saage ükskord aru ,et Putin ei ole Venemaa tsaar ega saa selleks kunagi.Võim Venemaal kuulub maailma vanima ja kardetuima organisatsiooni kätte.Isegi kui ei oleks maailmas ühtegi venelast ,ei kao organistasioon mitte kusagile.Käib "mäng" mis lihtsureliku mõistusele ei ole vastuvõetav.Ükskõik kuidas asjad ka ei kujuneks võib juut järjekordselt Krimmist suu puhtaks pühkida.

Anonüümne ütles ...

Уймись, эстонец.
посмотри как красив Крым:
http://zyalt.livejournal.com/1020628.html

http://zyalt.livejournal.com/1018726.html

Anonüümne ütles ...

HEAD NAISTEPÄEVA IRJALE!

Anonüümne ütles ...

HEAD NAISTEPÄEVA INNOLE!