reede, 7. märts 2014

Putin astus Ukraina okupeerimisega kõigi jalgadega ämbrisse

Väljavõte Kyiv Post veebist.

Nüüd võib juba täie veendumusega öelda, et Venemaa liider Vladimir Putin astus Ukraina okupeerimisega kõigi oma jalgadega ämbrisse (palavad tervitused siin onu Eedikule, kes ilmselt nii ei arva). Sotši olümpiast ei räägi enam keegi ja olümpia mõju on sõjaliste manöövritega selles piirkonnas täiesti ära nullitud ehk siis need 30-või-mis-ta-oli miljardit eurot, mis Vene valitsus olümpia organiseerimise peale kulutas on läinud täiesti tühja. Tagantjärele tarkusena võib muidugi öelda, et hea, et see raha olümpia peale kulus, muidu oleks võidud lisaks Ukrainale oma väed näiteks Leetu saata, et saada otseühendus Kaliningradiga, või Eestisse, et siin oma kaasmaalasi "kaitsta". Aga jah, olümpiast polnud praeguseid sündmusi arvestades midagi Venemaale kasu.

Raske on ette kujutada ka seda, mis Krimmist tulevikus saab. Välisturiste ega ukrainlasi sinna suure tõenäosusega enam ei lähe ja tont teab kas venelasedki sinna tahavad minna. Kuidagi sita maik on kogu asjal man. Rikas venelane läheb Rivierasse, Jurmalasse või Narva-Jõesuusse, vaene ei reisi üldse. Ilmselt jääb pikaks ajaks nii, et ainsad turistid on Krimmis Vene sõjaväelased.

Praeguseks on selge, et Ukraina okupeerimine on läinud Venemaale väga kalliks maksma. Mis on teisest küljest hea, sest Edgari-suguste mõjuagentide rahastamiseks nutsu enam pole. Nii nagu ei suuda USA praegu rahastada ookeanitaguseid sõjakäike, mistõttu tõmmatakse väed välja Iraagist ja Afganistanist.

Palju on küsitud, miks Putin selle sõjakäigu üldse ette võttis? Aga miks võetakse selliseid sõjakäike ette? Ikka selleks, et parandada juhtide mainet kodus. Võimu kindlustamiseks pole midagi paremat kui üks edukas sõjakäik, see on juba mitme tuhande aasta vanune tõde. On selge, et Putini maine on kukkumas, eriti kui arvestada Venemaale saabunud majanduskriisi. Putin on samasugune hea aja juht nagu Ansip, kes kriisiolukorras ei oska enam käituda. Võimu säilitamiseks lootis Putin korraldada eduka sõjakäigu, valis välja pealtnäha kõige nõrgema vastase Ukraina (leidis ka vastase!!!), aga kahjuks ei arvestanud, et Ukrainal on rohkem sisu kui välja paistab. Nüüd ähvardab hoopis Putinit võimust ilmajäämine, sest ma ei kujuta ette, kuidas Venemaa Putini juhtimisel kokku keedetud supist välja tuleb.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Putin päästab Krimmi europasast ja päästab ka Ukraina laiali tassimisest ning finantsokupantide invasioonist.
Edu Putinile!

Inno ütles ...

Millal on sõda kedagi päästnud? Putin päästab relvaga ennast ja oma võimu, mitte kedagi teist.

Anonüümne ütles ...

Vägivalda alustas Maidan, võõras jõud.
Loodetavasti Venemaa ja Ukraina ei hakka iialgi sõdima, vennasrahvad ikkagi.

Anonüümne ütles ...

Imestan, et Te, Inno, olete töötanud
Äripäevas? Või ma eksin? Te ei näi ju üldse taipavat kuidas bisnes käib ja millele see üles ehitatud on.
Putin on väga hää bisnesman, ta tõmbas ju selle Krimmi invasiooniga väga paljudelt välismaa(USA, Saksa jne) investoritel naha üle kõrvade.
Tema teadis ja nemad ei teadnud, et invasioon tuleb ja rubla nõrgeneb, läheb langusesse.
Putin on väga paljudes strateegilistes ettevõtetes, loomulikes monopolides Vene riigi osalust suurendanud argade ja informeerimata investorite arvelt.
Ämbris on lääs ja ka Teie,Inno, Teisesugused lihtsameelsed, ent endaarust kõigeteadjad. Turakad, te ei kujuta ette missugune kolossaalne ajukapatsiteet on Putini nõuandjate armeel.Nad oskavad ikka väga palju stsenaariume läbi töötada. Isegi male eksmaailmameister Kasparov näib nende kõrval sageli idioodina kes ei oska 5 minutit ette mõelda.
Mulle Putin meeldib. Ta ehitab üles moderniseeruvat diktatuuri. See on Vene ühiskonnale funktsionaalsem kui liberaalne demokraatia.

Anonüümne ütles ...

Tõsi, Putin paneb käe ette Lääne finantsokupantidele. Ja mis Edgarisse puutub, siis on tegemist fenomenaalselt sügava analüüsivõimega ja ettenägeliku inimesega. Ta tuleb olukorrast välja ja jätkab.

Parteitu tavainimene a.

Inno ütles ...

Elame-näeme. Mina ei panustaks Putinile punast krossigi.

Inno ütles ...

Lisan veel, et Putin võis olla suur mõtleja, aga tema viimased sammud näitavad selgelt hullumeelsuse süvenemist. Osadele lööb võim pähe, Hitleri elujoon kulges samamoodi, ja Stalini oma.

Anonüümne ütles ...

Krimmi rahval peaks inimõigused s.t.
enesemääramise õigus olema. Päästjana näevad nad Putinit, kes
vabastaks nad Ukraina natside võimust. Kas see Putinil õnnestub,ei
ole veel teada.Putin on veel kaugel
Stalinist, kes oli kuritegelikult
geniaalne ja lõi oma impeeriumi.