kolmapäev, 1. juuni 2016

Mis Nordica? Eestil pole enam mingit lennufirmat!

Nordica kodulehelt suunatakse Adria broneerimiskeskkonda.

Minu jaoks on arusaamatu, kuhu või milleks kühveldas Eesti valitsus lennunduse tarbeks 50 miljonit maksumaksja raha, sest Eestil pole enam mingit lennufirmat. See, mida presenteeritakse uhkelt Eesti rahvusliku lennufirma Nordica nime all on tegelikult Adria Airways, Sloveenia lennufirma, mis hiljuti erastati. Kasutatakse nii Adria lennukeid kui piletite broneerimiskeskkonda. Nagu selgub, on möödunud sügisest Adriaga leping 12-18 kuuks ja mis edasi saab, pole üldse teada.

Ehk siis: tegelikkuses pole Eestil mingit lennufirmat, on lihtsalt üks kodulehekülg, kust suunatakse edasi Adria lendudele. Jääb mulje, et see 50 miljonit anti lihtsalt Adriale või tont teab kellele ja kadus musta auku nagu mitmedki muud riigiettevõtetega seotud summad. Nagu lehest lugeda võis, jäeti Estonian Airi endised töötajad rahast ilma.

Adria puhul on halb see, et see firma on nii pisike, et lennud toimuvad väga harva ja need on väga kallid. Näiteks Lissabonist Tallinna lennuks läbi Frankfurdi pakuti nädal aega tagasi kõige odavamat ühe otsa piletit kahele täiskasvanule, ühele lapsele ja ühele imikule hinnaga 1416 eurot, samas kui teised lennufirmad, näiteks Air Baltic pakkusid vahemaandumisega lendu poole odavamalt, 700 euro eest.

Kui küsisin võimaluse järgi saada sooduspiletit, ütles Nordica juhatuse liige, et seda pole lubatud teha. Kas te kujutate ette?! Mis on selle ettevõtmise point üldse?

Täna üritasin bukkida Nordica kodulehe kaudu lendu laupäevaks, 4. juuniks, aga midagi ei olnud pakkuda. Kujutate ette, mitte midagi! Eesti rahvuslik lennufirma pakub võimalust lähima paari nädala jooksul lennata Lissabonist Tallinna ainult 11. juunil. Mis tähendab, et Tallinna jõudmiseks pean oma elu hakkama lennufirma järgi ümber planeerima. Oli see Estonian Air mis oli, aga vähemalt vahendas ka teiste firmade pileteid, umbes nagu seda teeb Estravel. Estravel, mis kuulus vahepeal Finnairile, aga mille selle asutaja Aivo Takis hiljuti tagasi ostis pakub 4. juuniks Lissabonist Tallinna lendamiseks tervelt 25 võimalust!!!

Ehk siis Nordica on paras kräpp, kui parafraseerida endist presidendiprouat.

Kommentaare ei ole: