kolmapäev, 1. juuni 2016

Paistab, et läheb ikka asjaks :(


Sõja teemal rääkiv saade vesti.doc, russia.tv veebist.

Vaatasin Vene televisioonist saadet vesti.doc, mis oli pühendatud sõja teemale ja seal olid venelased ikka väga vihased nii ameeriklaste ja kogu Euroopa peale. Saates oli intervjuu välisminister Marina Kaljurannaga, kes nimetas venelasi agressoriteks, ühtlasi olid saates sakslane, poolakas ja ameeriklane, kellele eriti sõna ei antud ja keda valimatult sõimati.

Läbiv sõnum oli selles, et Venemaa andis pärast NLiidu lagunemist palju ära, aga selle tagajärjel on Venemaad alla surutud ja surutakse edasi, kuni Venemaa rusikaid ei näita. Saates osalenud Vene sõjaeksperdid ütlesid, et Lääs ei hakka enne Venemaaga läbi rääkima, kui Venemaa näitab jõudu.

Ei saanudki aru, kas tegemist oli lihtsalt bluffimisega, või mõeldakse tõsiselt. Saates anti mõista, et keegi nii loll ei ole Venemaal, et tuumasõda alustaks, aga mingitest vastuabinõudest oli pidevalt juttu.

Päris hirmutav oli. Jäi mulje, et kohe-kohe tungitakse kuhugi sisse, ilmselt siis Baltikumi, kuigi Balti riike otse saates eriti ei mainitud, kui Kaljurand ja mõned repliigid välja arvata. Rohkem oli saates tähelepanu Poolal, Rumeenial, Bulgaarial, Serbial ja Tšernogoorial (Montenegro).

Minu arvamus on, et võetakse ikkagi ette Balti riigid, et taastada uuesti Nõukogude Liit. Ainult Balti riigid on veel puudu, muidu on kõik juba Venemaa kontrolli all. Venelased saavad Balti riikide kaudu juurdepääsu odavale toidule, mida neil praeguses niigi raskes olukorras on hädasti vaja. Kõik muu eluks vajalik nagu nafta ja gaas on neil endil olemas.

Loodame parimat, aga valmistume hullemaks.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui see Hibinõ tõepoolest võtab 5000 km kauguselt sihtmärgi maha, siis on venelased võimelised välja lülitama sisuliselt kogu Euroopa ja Lähis-Ida. Seejuures veel omaenda territooriumilt lahkumata.
Kus see annab alles vägevad perspektiivid! :D

Anonüümne ütles ...

Muidugi, Baltikum vallutatakse toidu pärast ära! Hirnu või herneks...

Inno ütles ...

Loomulikult, nad veavad praegu omale liha üle ookeani Argentiinast, Tšiilist ja Brasiiliast, samas kui odav liha seisab otse piiri taga. Baltikum oli NLiidu sahver. Terve Eesti oli sigalaid täis, mis praegu tühjalt seisavad.

Anonüümne ütles ...

Baltikum on viimane koht kus venemaa sõda tahaks, sest Venemaal on Baltikumis õrn koht - Peterburi. Peterburi kaitsmiseks on venemaa strateegia võtta Baltikum pantvangi, ehk siis kui Venemaad rünnatakse on balti rahvaste päevad loetud.

Inno ütles ...

Lihtsam on Baltikum lihtsalt ära ampsata ja ongi kõik. Nagu Krimmiga juhtus.