laupäev, 23. juuli 2016

No mida me siis nüüd peale hakkame!? Algab aktsioon „Inno ja Irja otsivad tööd!”



Täna õhtul arutasime Innoga, mida me edasi võiks teha. Sest õiget tööd (peale blogimise) meil ju kummalgi pole. Inno on töötu ja mina olen lapsehoolduspuhkusel.

Üks variant oleks minna tagasi Võrumaa Teatajasse. Aga selle peatoimetaja on alkohoolik, kes on ülenädalati ja vahel lausa mitu nädalat jutti tsüklis. Enne Portugali minekut juhtus sageli sedasi, et toimetuse meililisti potsatas kirjavigadega kirjutatud meil, kus peatoimetaja andis teada, et tema täna tööle ei tule ja „koosoleku viib läbi Inno”. Inno siis muidugi viiski alati koosoleku tublilt läbi, juhendas teisi ja tegi ka oma kümme lugu kibens-käbens valmis, aga pikapeale trööpab selline mitme ameti pidamine sind vaimselt ja emotsionaalselt ära. Eriti kui selle eest mingit lisaraha ei saa.

Teiseks on Võrumaa Teataja majanduslikult väga kehvas seisus ja Maksuamet võib iga kell arestida firma arved. Nagu läinud kevadel, kui raamatupidaja kandis Innole iga nädal ainult sada eurot. Sedagi pika hambaga. Meil on lapsed ja selliseid Ameerika mägesid enam ei taha. Vaja oleks midagi kindlamat. Vähemasti seniks, kuni blogid midagi sisse tooma hakkavad ja minu raamat ilmub.

Teine variant - Lõunaleht. No Lõunalehte oleme juba kirjutanud ja seal makstakse honorari korralikult. Ka peatoimetaja on igati viks ja viisakas, ei ole teda kordagi purjuspäi ringi kakerdamas näinud. Aga seal on juba teised ajakirjanikud ees. Sinna annaks kirjutada heal juhul ühe loo nädalas. Sellest jääb väheks.

Kesknädal. Ka sinna oleme kirjutanud, aga jällegi - sinna annaks kirjutada - heal juhul - kaks lugu kuus. Teised tahavad ka kirjutada ja raha on vähe. Vaja oleks midagi enamat.

Seega oleme avatud kõigile pakkumistele. Kui kellelgi oleks pakkuda kirjutavat tööd kas mõne lehe juures või kusagil mujal (või tõlketööd - oskame väga hästi soome ja inglise keelt), siis andke meile teada, eks. Võime ka elukohta vahetada, selles ei ole probleem. Samuti ei ole me poliitiliselt kuidagi kallutatud, nii et ka kõikide poliitiliste jõudude pakkumised on teretulnud.

Mis põhiline - tööandja võiks olla aus ning lubadustest kinni pidada. See on kõige tähtsam.

Pakkumised võib teha meiliaadressile: irja.tahismaa ät gmail. com.
Tinglikult öeldes võib öelda, et algab aktsioon „Inno ja Irja otsivad tööd!”. Kuidas meie tööotsingud kulgevad, sellest pajatame ka teile piinliku üksikasjalikkusega. Aga mõelge kaasa ka, eks! Kui mingi hea mõte tekib, siis andke meile teada :).